annonce

Jagten på lejeboliger i Aalborg kommune stiger: mange vælger derfor alternative løsninger

Når det kommer til at finde en lejebolig i Aalborg, er der rigtig mange om buddet.

Interesseren for lejeboliger medfører, at mange vælger at leje et værelse eller at finde en roommate til at dele omkostningerne med i stedet for at finde deres egen lejebolig. Det har gutterne fra Findroommate, Kristian Matthes og Savo Pekic, lavet en rigtig god forretning ud af.

Antal boliger i Aalborg

Selvom der kommer flere og flere boliger i Aalborg Kommune, er det stadig svært at finde lejeboliger til alle dem, som søger efter en lejebolig.

Pr. 1 januar 2018 var der i alt 110.500 boliger i Aalborg kommune, hvilket er cirka 1.600 flere boliger end pr. 1. januar 2017.

Pr. 1 januar 2018 var der 8.000 flere boliger i Aalborg kommune end pr. 1 januar 2011. Det er især midtbyen, som der bliver bygget boliger i. Her er der blevet bygget cirka 3.600 boliger ud af de 8.000 boliger, som er blevet bygget i denne periode. I Aalborg Øst er også blevet cirka 2.800 boliger rigere siden 2011.

Antal beboere i Aalborg

Tallene fra Aalborg Kommunes befolkningsprognoser viser, at der pr. 1 januar 2018 boede omkring 213.500 personer i Aalborg. Her er det klart personer i den flytteklare alder på mellem 20-25 år, som der er flest af.

Disse flytteklare unge Aalborgensere vælger også primært at finde en lejlighed i Aalborg Kommune, hvilket ligger et stort pres på lejeboligmarkedet.

Udover de beboere, som allerede nu bor i den nordjyske kommune Aalborg, forventes det også, at der i løbet af de næste 5 år tilflytter og fødes omkring 7.000-8.000 nye beboere.

Mange er disse tilflyttere er unge studerende, som derfor ikke har råd til at købe, men gerne vil leje. Derfor har der over de sidste par år også været en stigning i alternative bolig løsninger såsom dele-boliger, roommate-løsninger og lignende.

Online boligportaler er et hit

Online boligportaler som eksempelvis Findroommate er et kæmpe hit blandt de unge, som gerne vil finde en alternativ løsning, når det kommer til at leje en bolig i Aalborg Kommune.

Findroommate er en online portal, hvor unge studerende kan finde andre i samme situation som dem. Her kan de enten finde roommates, ledige værelser eller selv leje et værelse ud, hvis de har fundet en bolig, som er for dyr til, at de kan betale huslejen alene.

Historien om Findroommate

Findroommate startede i 2009 og blev stiftet af Kristian Matthes og Savo Pekic, som dengang selv sad og havde problemer med at finde en bolig, de kunne betale. Her fandt de ligeledes ud af, hvor svært det var at finde en roommate, hvis man ikke havde råd til at bo alene, og af denne årsag stiftede de så Findroommate.

I dag bliver deres hjemmeside besøgt over 200.000 gange om måneden, og de tilbyder nu unge studerende fra hele Danmark, som ønsker et sted at bo eller at fremleje et værelse, at de kan gøre det hos dem.

Stifterne Kristian Matthes og Savo Pekics mission er i dag, at deres boligportal Findroomate i fremtiden skal hjælpe unge studerende verden over med at kunne dele deres boliger og boligudgifter med hinanden. Dette gælder alle fra både studerende i Amsterdam til unge mennesker i Los Angeles.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst