annonce

Kabinescootere vinder frem

Måske har du også bemærket kabinescootere på cykelstier og veje på det sidste? Det er ikke uden grund.

Kabinescootere begynder langsomt at vinde frem, og det er der flere gode grunde til. Der er nemlig både et miljømæssigt perspektiv, men derimod også nogle andre praktikaliteter der gør, at flere tyer til at investere i en kabinescooter.

Hvis du endnu ikke ved, hvad en kabinescooter er, får du her et kort oprids. I begyndelsen var en kabinescooter mest af alt blot en scooter med en kabine bygget på, men i dag findes der et væld af udgaver, hvor kabinen er en integreret del af scooteren. Derfor ligner de fleste nyere og moderne kabinescootere små enkeltpersoners el-biler med styr. Læs mere om, hvorfor kabinescootere er på vej fremad og lær ligeledes reglerne for at begive sig ud på en.

Derfor er kabinescootere populære

Der kan være flere årsager til, at kabinescootere vinder frem, og vi kommer med vores bedste bud på hvorfor. Først og fremmest tilbyder en kabinescooter god komfort, idet du er skærmet af for vind- og vejr. Hvis du allerede har en scooter eller cykel, har du højst sandsynligt oplevet at køre i regn, sne eller blæst, hvilket kan være både frustrerende og drænende. Nogle har måske et stykke vej på arbejde, og i stedet for at investere i en bil eller offentlig transport hopper de på cyklen, scooteren, knallerten eller nu: kabinescooteren.

Derudover er den eldrevne kabinescooter også en miljøvenlig løsning, hvilket tiltaler flere i disse tider. Den er et smart supplement til cyklen eller den almindelige scooter i efteråret og vinteren, hvor vejret typisk er mere vådt, blæsende og koldt. I stedet for at investere i en bil eller være afhængig af offentlig transport, vælger flere at se mod kabinescooteren. Sidst men ikke mindst er kabinescooteren også til gavn for dem, der af den ene eller anden grund er knap så mobile som tidligere. Det kan være ældre mennesker eller blot mennesker med skavanker af den ene eller anden årsag. Du når nemlig hurtigere og nemmere frem uden at have tæret voldsomt på dine ”egne batterier”.

Reglerne – Kort fortalt

Når du sætter dig ind i en kabinescooter, gælder de gængse færdselsregler, som du kender dem som bilist, cyklist eller gående. En kabinescooter må gerne køre på cykelstier, men ikke på fortove, gågader eller lignende. Som fører er du heller ikke påbudt at bruge hverken cykelhjelm eller sikkerhedssele, men lyset på kabinescooteren skal dog være tændt i lygtetændingstiden. Akkurat som med bil- og cykellys. Derudover kræves der ikke nummerplader, men du er velkommen til at sætte en på, hvis du gerne vil. I alt sin enkelthed betragtes en kabinescooter som en knallert 30, og derfor behøves du ikke at have kørekort for at køre i en kabinescooter, hvis du er over 18 år. Er du derimod under 18 år, skal du have et knallertkørekort.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.