annonce

Kan erhvervsleasing på biler bruges af jer?

Det er nærmest blevet ”yt” at købe biler eller andet maskineri til din virksomhed i dag.

I stedet så vælger flere fortsat at benytte sig af erhvervsleasing , da det finansielle regnestykke ofte kommer kunden til gode. I forhold til køb af bil eller maskine, så kræver det mindre kapital fra start, hvilket giver mere frihed til andre investeringer i virksomheden.

Der er ved erhvervsleasing to forskellige former for leasing, henholdsvis finansielt og operation leasing. Finansielt leasing er indenfor erhvervsleasing det mest udbredte, her hæfter du selv for bil eller maskine og et bestemt restbeløb ved aftalens udløb. De fleste finansielle aftaler fungerer egentlig bare som en alternativ form for finansiering af bilen og mange håndværkere vælger at opkøbe bilen når aftalen udløber og kan dermed komme billigt afsted i en ny bil og efterfølgende beslutte om de ønsker at beholde eller hellere vil sælge videre og få endnu en ny bil.

Leasing er blevet utrolig populær i Danmark, er det er egentlig uanset om der er tale om privat eller erhvervsleasing, da muligheden for lav udbetaling og 100% sikkerhed i form af en operationel aftale, gør leasing yderst fordelagtig. Du har dermed sikkerhed omkring dine udgifter, da den månedlige ydelse altid er den samme og der kommer ikke pludselig en ekstra regning da du er dækket fuldstændig ind.

Hvorfor blev leasing egentlig populært?

Princippet omkring leasing stammer fra de meget høje afgifter som vi har på især benzin og dieselbiler, som i en periode var helt oppe på 180% af bilens værdi. Leasing muliggjorde at du kun betalte en procentdel af den samlede afgift for hver måned du kørte i bilen. Dette var særdeles attraktivt for dem der kørte meget dyre og eksklusive biler, men måske kun brugte disse 6 måneder om året. Derfor kunne de nu nøjes med at betale 3% af den samlede afgift om året på en bil de alligevel kun brugte i 6 måneder.

Biler der står uden afgift og moms er også langt mere attraktive på de europæiske markeder. Markedet for de specielle biler med højt benzinforbrug er ekstremt småt her i Danmark, hvilket ofte betyder at prisen falder relativt hurtigt, hvorimod den samme bil i udlandet sagtens kan holde eller kun har en ganske lille afskrivning.

I dag fylder leasing mindst lige så meget på erhvervsområdet som det gør for private. Eksempelvis er nærmest alle firmabiler der kører rundt i Danmark også finansieret igennem erhvervsleasing. Konkurrencen på leasing er stort, så derfor er prisen oftest også fordelagtig sammenlignet med almindelig finansiering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.