annonce

Kendt fremtidsforsker: I dag vil kvinder have elektriske gardiner

Ifølge fremtidsforsker, Missona Aston, er der sket en ligestilling, når det gælder teknologi i hjemmet. I dag er det særligt kvinder, der ønsker et intelligent hjem.

Vi har alle vores morgenrutiner, som skaber rammen for dagens dont. Nogen løber en tur for at blive morgenfriske, andre klarer sig med en sort kop kaffe. Normalt trækker vi også gardiner fra eller hiver i snoren for at få rullegardiner op, men det kan du helt slippe for. Teknologien følger heldigvis ofte med vores behov, og dem kan et gardinfirma som Moogio opfylde.

I en travl hverdag kan vi hurtigt fantasere om, hvordan vores liv kan blive nemmere, og ifølge fremtidsforsker, Missona Aston, ligger svaret i at skrue op for effektiviteten i hjemmet: “Det smarte hjem er styret af teknik, der gør hverdagen nemmere for os. Flere og flere vil gerne skrue op for effektiviteten derhjemme. Hvorfor stå og trække i snore, når vi kan bruge fjernbetjeningen eller en app til eksempelvis at styre vores gardiner med?”, siger Missona Aston. Missona Aston mener også, at når vi opdaterer vores gardiner med elektronik, handler det om vores lyst til at lege med lys og lysindfald, fordi vi i højere grad indretter vores hjem ud fra sanserne.

Elektroniske gardiner tiltrækker kvinder

Førhen var teknik og elektronik samtaleemner, der hørte mændene til. Det er også mænd, der er kendt for at investere flere penge i gadgets og teknologi. Måske handler det om, at kvinder skal kunne se en mening med galskaben, før det vækker interessen.

Når det kommer til en nem hjælp i den travle hverdag, er et hjem med trådløse gardiner løsningen, der tiltrækker kvinder. Missona Aston mener, at der er opstået en teknologisk ligestilling, når det handler om at forsimple hverdagens hastværk: “Der er sket en ligestilling inden for teknologi til hjemmet. I dag efterspørger kvinderne i stigende grad teknologi, som kan gøre hverdagen lettere for familien,” siger Missona Aston.

At kvinder vil have smarte gardiner ind i hjemmet, er der en helt bestemt grund til, mener marketingschef hos Moogio, Bo Pihl:

“I starten var det ofte mænd, der var fascinerede af de intelligente gardiner. Teknologien til de motoriserede gardiner er nu kommet så langt ned i pris, at de henvender sig til alle. Det er blevet et attraktivt alternativ til selv at trække gardiner til og fra,” siger Bo Pihl.

Styr dine gardiner fra app

Ifølge Danmarks Statistik har hele 95 procent af den danske befolkning adgang til internet i hjemmet, og en ny rapport fra eMarketer viser, at næsten otte ud af ti i Danmark har en smartphone. Det er altså ikke elektronikken i hjemmet, der skal forhindre os i at få intelligente gardiner. Hvis du ikke gider at komme hjem til et varmt hus eller planter i vindueskarmen, der har lidt under solens bagning, er det ifølge Bo Phil ret tjekket at styre sine gardiner fra en app:

“På appen kan man også styre sine gardiner, selv om man ikke er hjemme. Man kan bare åbne appen, og med et enkelt tryk er alle gardiner rullet ned,” siger Bo Pihl. Hvis du ønsker elektriske gardiner som solafskærmning, kræver det altså ikke en stor motor eller dyrt udstyr. Faktisk behøver du kun wifi og en app på din smartphone eller tablet, hvis du trådløst vil styre dine persienner eller rullegardiner.

Forbind gardiner med resten af huset

Flere og flere får installeret teknologiske løsninger i hjemmet, når de bygger et nyt hus. Det intelligente hjem kan give dig en mere fleksibel hverdag, hvor alle elektroniske produkter kan samles i én app. Selvom du ikke er ved at bygge et nyt hus, kan en løsning som elektriske gardiner være en nem opdatering for dig, der gerne vil udvide hjemmet med teknologi i hverdagen. Hvis du allerede har flere fjernstyrede produkter i dit hjem, har du muligheden for at samle alle dine produkter i én app. Du kan altså styre dine gardiner fra samme app som eksempelvis alarmsystemer, belysning, garageporte og varmesystemer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.