Business

Få gode råd til hvad du skal overveje når du skal købe nyt køkken

Virksomhed

AUBO køkken & bad

Adresse

Vævervej 19-23, 7490 Aulum

Telefon

97 47 35 00

E-mail

aubo@aubo.dk

Webside

/www.aubo.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 16. aug 2018

Køkkenindretning: Det skal du tænke på i forhold til funktionaliteten

Står du overfor et køkkenprojekt, hvor du skal have et nyt installeret? Så er du måske begyndt at tænke på, hvordan det skal indrettes, således det bliver både pænt og funktionelt. Læs mere om det her og få nogle gode ideer til praktisk og funktionel køkkenindretning.

Har du styr på de fem arbejdszoner i køkkenet?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der kan være mange drømme og ønsker involveret, når du står overfor at skulle indrette dit nye køkken. Og der er desuden også mange ting, der skal tages med i overvejelserne. Det er blandt andet vigtigt at have tænkt på opbevaringsplads såvel som bordplads. Ydermere skal der tænkes på, hvorledes køkkenelementer placeres, således de er lette at komme til, når der er travlhed i køkkenet. Alt skal således placeres optimalt, så alt, hvad der gøres, er så effektivt som overhovedet muligt.

En måde, hvorpå du kan sikre dette, er ved at tage de fem arbejdszoner med i dine overvejelser. De fem arbejdszoner tager hensyn til de ændrede behov, der er opstået i og med, at familierne er store, og køkkenerne bliver mere moderne. Med zonerne tages der hensyn til både rengøringen af køkkenet og funktionaliteten ved brugen af det.

Den første zone omhandler rengøringen. Her er vasken det centrale punkt, og hvis du, som de fleste andre, er højrehåndet, bør du placere opvaskemaskinen til venstre for vasken. På den måde skabes der minimalt besvær, når det kommer til at skylle service fri fra madrester, før det placeres i opvaskemaskinen.

Den anden zone har at gøre med tilberedningen. Denne placeres mest optimalt til højre for rengøringszonen. Og der skal være plads til, at der kan hakkes, snittes, æltes og så videre. Derfor er det en god ide at placere redskaber, der skal bruges til tilberedning af råvarer, i eller i nærheden af forberedelseszonen.

I den tredje zone skal der tages hensyn til kogningen. Pladsen omkring din kogeplade skal indrettes, således at den stemmer overens med tilberedningen. Og så er det en god ide at have pander, gryder og andre vigtige køkkenredskaber tæt herved.

Den fjerde zone er madzonen, som er centreret omkring køleskabet. Denne bør være tæt på kogezonen, således du er sikret nem adgang til madvarer. Det kan derfor være smart at placere køleskabet mere centralt, end man først lige påtænker.

Den femte zone er non food-zonene. Det er typisk her, at der opbevares andre køkkenredskaber såsom ekstra service, køkkenmaskiner og andet grej. Dette er ting, der ikke bruges dagligt, hvorfor de ej heller behøver en central placering i køkkenet.

Find inspiration til køkkenet online

Søger du gode ideer til din køkkenindretning, så kan du online hos Aubo.dk finde mere end 200 køkkener, der kan være med til at give dig den nødvendige inspiration til dit absolutte drømmekøkken. Opdag derfor de mange måder, hvorpå du kan indrette dit køkken og udvælg, hvilken stil der stemmer bedst overens med dine behov og ønsker, når det kommer til den daglige madlavning.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...