annonce

Kom af med dit affald på en forsvarlig måde

Et af de store problemer, vi i Danmark oplever, er måden hvorpå, vi skaffer os af med vores affald.

Der er de seneste par år blevet gennemført et hav af forskellige tiltag, som skal være med til at forbedre vores evne til eksempelvis at sortere affaldet. Vi er dog endnu ikke gode nok til det, og derfor zoomer vi i dag ind på problemstillingen.

Hvad end du bor i en lejlighed eller i et hus, så har du uden tvivl ofte affald, som du skal af med. Det er dog ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man skiller sig af med det givne affald på forsvarlig vis. Man kan hurtigt blive forvirret over de mange regler, der er, og det kan virke ganske intimiderende at skulle spørge omkring sig på den lokale genbrugsstation.

Affald behøver ikke at være komplekst

Mange danskere har fået en idé om, at affald er en af livets mere komplekse gåder. Sådan behøver det dog ikke at være. Der findes nemlig en række tiltag, som er sat i søen for netop at gøre det hele lettere for os, der gerne vil gøre det rigtigt.

Et af disse tiltag står virksomheden container-leje.dk bag. Her har man nemlig mulighed for at leje en container til lige præcis det, som man har brug for. Er der eksempelvis tale om byggeaffald, så er der mulighed for at leje en container, der er specielt egent til dét formål. Skulle du omvendt have brug for en container til haveaffald, så klarer virksomheden også det.

Du skal naturligvis ikke tænke på selv at fragte containeren hen til nærmeste genbrugsstation. Det er noget, som container-leje.dk også håndterer for dig, så du udelukkende skal koncentrere dig om de ting, du skal have ordnet i dit hjem.

Tilbuddene fra container-leje.dk gælder endvidere både private, erhverv og foreninger. Står I derfor overfor større renoveringer eller lignende på arbejdspladsen, så kan dette være en god idé at overveje.

Disse ting skal du være opmærksom på

Står du dog selv og skal håndtere dit affald, så er der nogle faldgrupper, som du naturligvis bør gå udenom. Det kan være svært at kende til alle reglerne, men herunder har vi listet nogle af de mere gængse, som gør sig gældende for langt størstedelen af husstandene i Danmark.

- Batterier skal smides ud på forsvarlig vis. Dette kan blandt andet ske ved den lokale genbrugsstation, i battericontainere ved supermarkeder eller i de butikker, hvor du har mulighed for at købe nye. Det er en god idé at samle batterierne i en plasticpose, så du derved kan tage dem med dig, når antallet er ved at have oparbejdet sig.

- Elektronik bør ikke smides i skraldespanden. Tag det i stedet med til den lokale genbrugsstation, næste gang vejen lægges her forbi.

- Gennemsigtige affaldsposer – mange genbrugsstationer tager kun imod affald, hvis det er pakket i gennemsigtige affaldssække.

Med ovenstående lille liste er du godt på vej til at kende de gængse regler omkring affald.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.