annonce

Konsekvenserne ved det danske frostvejr

Store dele af Danmark har de sidste to uger været ramt af frostvejr.

Dette kan både medføre positive og negative konsekvenser - både for smitterisikoen, den danske natur og vores indeklima. Når det er koldt er det rart at være indenfor i varmen, og her kan vi bl.a. desværre få selskab af skadedyr som møl , som kan sprede sig hurtigt på trods af frostvejr. Møl kan overleve frostgrader og kan derfor være svære at komme af med igen uden nogen form for skadedyrsbekæmpelse, da det er store kulde eller varme temperaturer de skal udsættes for, før de kan udryddes. Det kan have store konsekvenser for blandt andet tøj og møbler. Læs med her og bliv klogere på, hvad det danske frostvejr ellers kan have af konsekvenser - positive såvel som negative.

Folk forbliver indendørs

Under hensyn til pandemien, kan kuldegrader medføre negative konsekvenser. I og med folk holder sig indendørs og befinder sig på mindre arealer, er der større chance for, at smitten spreder sig, frem for at kunne befinde sig udenfor og have større mulighed for at holde afstand. Det kolder vejr får os netop til at krybe tættere sammen. Det er derfor vigtigt, man har sundhedsstyrelsens anbefalinger in mente, selvom man befinder sig derhjemme og ses med færre mennesker.

Naturen stortrives

Frostvejret kan have en positiv påvirkning på den danske natur. Naturens kredsløb har tilvænnet sig frostvejr, og er i nogen grad afhængig af de kolde grader. Nogle planter har nemlig brug for frostvejr for at kunne springe ud til foråret og har derfor en positiv effekt på den kommende høst.

Det kolde vejr nedsætter samtidig den biologiske produktion og er med til at holde bestanden nede på forskellige arter og styrker samtidig de overlevende dyrearter.

De sidste par år har det danske klima været præget af høje grader, hvilket kan påvirke de danske plantearter og i sidste ende udrydde forskellige arter.

Så selvom de fleste af os, ikke er just begejstrede for at bevæge os ud i minusgrader, har det kolde klima en positiv indvirken på den danske natur.

Myter ved frostvejr

Nogle mener, at minusgrader udrydder insekter og derfor påvirker omfanget af insekter om sommeren. Dette er dog en myte, da insekter sagtens kan overleve en hård vinter på grund af diverse stoffer i deres kroppe. I nogen grad kan det siges, at omfanget forøges. Især, som nævnt, er møl et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. Møl kan være svære at komme af med, når de først har etableret sig da hunnerne kan lægge op til 100 æg af gangen.

En anden myte er, at frostvejr kan slå bakterier og virus ihjel. Så selvom man mødes udenfor, er det vigtigt, at man stadig følger sundhedsstyrelsens anbefalinger. Desuden er det en myte, at man bliver syg af kulde. Kulden kan nedsætte immunforsvaret, som netop gør, at man er mere modtagelig. Dog skal man altså først smittes med en bakterie eller virus for at blive syg, hvilket sker i højere grad om vinteren, da man netop tilbringer mere tid indendørs og befinder sig tættere på andre mennesker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.