annonce

Kosttilskud – Spild af penge eller nødvendige?

I takt med at fitness er blevet vældig populært, så er der også andre brancher der nyder godt af denne fremgang – herunder specielt kosttilskud-branchen.

Med internettet og de sociale medier, bliver kropsidealet stærkere og stærkere, tyndere og tyndere, og det kræver hårdt arbejde, motivation og disciplin for at nå et sådan kropsideal. Det er derfor også langt fra de fleste der opnår dette, men en stor portion giver det et skud, og under alle omstændigheder så bliver der dyrket fitness som aldrig før, og behovet for at finde små genveje eller hjælpemidler er derfor stort.

Men er det overhovedet nødvendigt med kosttilskud? Og hvilket forskellige slags findes der? Nedenfor kigger vi på de mest populære kosttilskud, og du vil hurtigt kunne finde frem til, og det er noget for dig eller ej.

Først og fremmest – hvem gavner kosttilskud?

Helt overordnet set, så kan alle have gavn af kosttilskud i den ene eller anden form. Spørgsmål ligger mere i, hvorvidt det er nødvendigt, og hvilke kosttilskud der kan gavne lige netop dig.

Der findes nemlig et hav af forskellige kosttilskud, om det er vitaminpiller eller proteinpulver, hvorfor de forskellige kosttilskud er til forskellige behov. Der hersker ingen tvivl om, at i et træningsregi, er proteinpulver klart det mest anvendte, da det er musklernes byggesten, og dermed helt essentiel for at vokse.

Det er derfor vigtigt at du ikke bare tager diverse tilskud for at tage dem, men derimod analyserer din kost og din træning, og på den måde finder frem til det behov, og derefter det kosttilskud som matcher til.

Er proteinpulver noget for dig?

Proteinpulver er som beskrevet tidligere det mest populære kosttilskud indenfor fitness verdenen, og det er ikke helt uden grund, da protein er grundstenen i muskelopbygning. Det er dog ikke decideret nødvendigt at indtage proteinpulver for at øge sin muskelmasse, så længe man bare har sin daglige kost på plads. Indtager man nok protein i forbindelse med sine måltider, så er det klart det bedste, og proteinpulver vil aldrig kunne erstatte dette, men derimod blot komplimentere for at optimere.

Når du vælger proteinpulver, så vil du finde ud af, at de fås i mange forskellige variationer. Der findes billigt proteinpulver, dyrt proteinpulver, proteinpulver med kulhydrater i (weight gainer) og meget mere. Her gælder det blot om at vælge det pulver der matcher dit behov, hvor f.eks. weight gainer er perfekt hvis du ønsker at vokse, og har svært ved at indtage nok mad i løbet af dagen.

BCAA – for de seriøse

BCAA er i sin enkelthed blot de aminosyrer som også findes i proteiner, og kan bidrage til muskelmassen. Det essentielle ved aminosyre er, at de går udenom leveren og lander direkte i musklerne. Yderligere bidrager BCAA til at din træning med energi, og er samtidig et fundamentalt kosttilskud til at mindske samt forebygge skader. Det er altså et godt tilskud til dig, der virkelig tager din træning seriøst, og ønsker at restituere hurtigt.

Vitaminpiller

De almindelige vitaminpiller, kan være en god ide at tage hvis du ikke får nok grønt i din kost. Det er noget du selv vurderer, men det bidrage til alt fra energiniveauet til sundt hår. Det har altså ikke så meget med træning at gøre igen, men din performance i centeret kan dog være påvirket af, at være i underskud på vitaminer, hvorfor det altså er op til dig at vurderer hvorvidt du får nok af disse i din kost.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.