annonce

Læs op på arbejdsgiveren, inden du søger job

Står du lige nu i den situation, at du er jobsøgende, så har du nok i virkeligheden nok at tænke på.

Der er nemlig mange ting at tænke på, inden du kaster dig ud i det næste kapitel i din karriere. Men inden du søger arbejde, om det er opfordret eller uopfordret, så er det en god idé at sætte dig ind i den virksomhed, du søger arbejde ved. Det vil nemlig gøre det nemmere for dig at finde ud af, om det er det rette sted for dig at arbejde, og så vil det muligvis også kunne hjælpe dig i ansøgningsprocessen.

Virksomhedens historie

De fleste virksomheder har en hjemmeside, og de fleste hjemmesider har en ”om os”-side. Det er et godt sted at starte, når du vil lære mere om virksomheden. Her vil du nemlig ofte kunne blive klogere på, hvem der startede virksomheden, og hvorfor.

Det er også på denne side, at du vil kunne blive klogere på virksomhedens målsætninger. Passer de med dine?

Måske vil du kunne læse om nuværende medarbejdere. Det vil også kunne hjælpe dig til at finde ud af, om det er et sted, du ville kunne se dig sig.

Virksomhedens økonomi

Det er ikke alt, du vil kunne finde på en virksomheds egen hjemmeside. Derfor kan det også være en god idé, at du søger ud over det umiddelbare, og det som en virksomhed gerne vil have dig til at se.

Et interessant spørgsmål for dig kunne også være, om virksomheden klarer sig godt økonomisk. Hvis ikke, risikerer du at gå ind i en uvis jobsituation.

http://www.vismarating.dk kan du læse om alle danske virksomheder. Alle informationer på hjemmesiden er offentligt tilgængelige og bruges ofte i forbindelse med kreditvurdering, men det kan også bruges til at give dig som privatperson et praj om virksomhedens økonomiske situation.

Virksomhedens omtale

Endelig kan det også være smart for dig at sætte dig ind i, hvordan virksomheden bliver omtalt af andre.

Du kan for eksempel se på kundernes omtale i blandt andet:

•Anmeldelser

•Anbefalinger

•Og kommentarer på sociale medier

Du kan også google den givne virksomhed, for at se hvad der dukker op. Det kan være, at du vil finde blandt andet:

•Avisartikler

•TV-indslag

•Og blogindlæg

Alt sammen vil du kunne bruge, når du vil blive klogere på den virksomhed, som muligvis vil blive din fremtidige arbejdsgiver.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.