annonce

Landmand filmer patter hele dagen: "Det kan blive en god forretning"

Mulighederne for at kunne holde øje med husdyrene på afstand er blevet både større og billigere

Det at sætte et overvågningskamera op, er en almindelig opgave for firmaet "Svend Knudsen - Elektrikeren Thy", men at etablere overvågning i en kostald, er noget specielt.

- Ideen med anlægget her er, at ejeren af dyrene nu kan holde nærmere øje med dem og se, om der er nogen, der måske er syge, siger Jarl Knudsen og fortæller, at hvis man opgraderer kameraerne, kan de også vise temperaturen på dyrene.

Jeg tror da, at det kan gå hen og blive en god forretning

Han håber, at ejerne af andre typer landbrug måske kan se værdien af at kunne holde øje med deres dyr.

- Det her anlæg med tre kameraer og tilhørende udstyr kan vel etableres for omkring 25.000 kroner, siger Jarl Knudsen, der 1. marts sidste år overtog firmaet Elektrikeren Thy.

Inden da havde han også overtaget sin fars firma, Hanstholm El-Forretning, og det hele hedder nu Svend Knudsen - Elektrikeren Thy.

Tidligere har LandboThy lavet forsøg med overvågning af kvægstalde, hvor det specifikt gik på at se, om der skulle ændres på indretningen af staldene.

Men anlægget, som firmaet har sat op på en større gård i Silstrup er i første omgang for at kunne se, om der er noget galt med dyrene og den optager fuld video og ikke blot et billede med sekunders mellemrum.

- Det er også sådan, at kameraerne kan styres, drejes og zoome ind, siger Jarl Knudsen.

- Normalt sætter vi jo anlæg op for at sikre værdier, men her handler det jo om dyrevelfærd, siger han og forklarer, at normalt må optagelserne fra overvågningsanlæg kun gemmes i 30 dage.

Firmaet begyndte for mange år siden at sælge overvågningsanlæg blandt andet til havnen i Hanstholm og efterhånden er udstyret og teknikken blevet bedre og bedre.

- Nu skal der ikke meget lys til og så kan det hele jo styres og lagres via internettet siger Jarl Knudsen.

Firmaet beskæftiger i øjeblikket otte ansatte og to lærlinge og har en afdeling både i Hanstholm og i Thisted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst