annonce

Leasing hitter blandt danskerne

I stedet for at købe bilen selv vælger flere og flere danskere i dag at lease deres bil.

Leasing giver nemlig en række fordele, som køb af en ny eller brugt bil ikke gør. Førhen var leasing mest brugt hos dem, der ønskede en større luksusbil, men leasing er i dag blevet en service, som mange forskellige danskere benytter sig af. På grund af det voksende marked indenfor leasing findes der i dag flere forskellige måder at lease bil på, og der findes fordele og ulemper indenfor dem alle.

Større fleksibilitet og råd til dyrere biler

En betydelig grund til, hvorfor leasing er så udbredt i Danmark, som det er, er, at der findes mange dyre afgifter på biler her i landet sammenlignet med mange af vores europæiske naboer. Det er derfor ofte dyrt at anskaffe sig en ny bil som dansker. Ønsker man en bil, men har man ikke en masse penge at hive op af lommen, kan leasing være en mulighed. Leasing kan også være en oplagt løsning, hvis man ikke har råd til lige netop den bil, man går og drømmer om.

Med leasing betales som oftest et engangsbeløb forud for leasingperioden. Derudover betales månedligt et beløb for at have bilen. Typisk løber leasingperioden over en begrænset periode. Det er i mange tilfælde muligt at stoppe leasingaftalen i løbet af denne periode. Dog er der i mange leasingaftaler et krav om, at bilen skal være leaset i en given periode, inden den kan afleveres tilbage.

Forskellige måder at lease

Der findes forskellige aftaler, hvad angår leasing. Privatleasing er den mest anvendte, men flexleasing er også ved at vinde frem. Ved privatleasing er der typisk en kilometerbegrænsning, hvorfor man altså ikke kan køre ubegrænset i bilen. En sådan kilometerbegrænsning er der typisk ikke, hvis man indgår en flexleasing-aftale. Med den type aftale kan man derfor køre lige så meget, man vil, i sin leasede bil. Flexleasing benyttes oftest, når det kommer til dyrere luksusbiler.

Ofte kan det være svært at gennemskue, om leasing eller køb vil være den mest fordelagtige beslutning. Der er nemlig mange parametre, der spiller ind i det regnestykke. En flexleasing beregner kan findes hos FOCUS flex leasing, der hjælper kunder med at afgøre, hvad der vil være den rette beslutning, når de skal anskaffe sig en ny bil. På siden gives eksempler på leasing- og købsaftaler, så kunderne har mulighed for at træffe det valg, der vil gavne dem mest – både nu og her og i et mere langsigtet perspektiv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst