annonce

LEI-koder kan nu fornyes automatisk

“Legal Entity Identifier”, også kendt som LEI-koder, er unikke globale identifikationsnumre som benyttes af virksomheder, med henblik på at identificere dem på det finansielle marked.

Det har siden d. 3. januar, 2018 været et lovkrav, at man som virksomhed skulle have en LEI-kode, hvis man f.eks. ønsker at købe eller sælge Danske Bank-aktier, eller aktier fra andre virksomheder. Hver enkelt LEI-kode kan kun registreres for et enkelt år, og skal årligt fornyes såfremt virksomheden fortsat vil handle værdipapirer. Jævnlige opdateringer og fornyelser af virksomhedernes LEI-koder er som sådan nødvendige, så oplysningerne i den globale GLEIF-database kan holdes ajour.

Danmark LEI er en officiel LEI-registreringsagent, og opererer i Danmark. Nu er virksomheden begyndt at tilbyde LEI-fornyelsespakker , som gør det muligt for juridiske enheder at foretage automatiske LEI-kodefornyelser i op til 5 år. Som konsekvens er det ikke længere nødvendigt, at bakse med LEI-fornyelsesprocessen hvert år. I stedet kan man lade Danmark LEI ordne det automatisk for sig. Fornyelserne foretages typisk ca. 30 dage før den næste fornyelsesdato af LEI-koden, og alt data opdateres automatisk, og kan efterfølgende søges frem på GLEIF-hjemmesiden (Global Legal Entity Identifier Foundation).

Den omtalte LEI-fornyelsesservice er tilgængelig for alle LEI-koder, uanset hvilken serviceudbyder der blev benyttet ved den oprindelige LEI-registrering. I visse tilfælde er det dog nødvendigt at foretage en LEI-overførsel, før fornyelsen kan finde sted, hvilket gøres gratis, og hvilket tager 3-5 bankdage. Man kan ganske enkelt sige, at overførsler af LEI-koder er lige så enkel en proces, som når man overfører mobilnumre fra et selskab til et andet. GLEIF agerer som registrator for alle LEI-koder, og kvaliteten og brugbarheden af den enkelte LEI-kode ændres ikke, såfremt man overfører koden fra én serviceudbyder til en anden. Selve LEI-kodenummeret forbliver også uændret. Som virksomhed behøver du ej heller at informere din bank, børsmægler eller nogen anden part om overførslen af LEI-koden.

Danmark LEI er koblet på flere end 15 erhvervsregistre verden over. I praksis betyder det, at det i 90% af de europæiske LEI-koders tilfælde er muligt automatisk at indhente alle relevante opdaterede virksomhedsdata direkte fra de respektive erhvervsregistre. Overførsel af data fra de lokale erhvervsregistre er en praktisk og sikker måde, at få opdateret data om din virksomhed i GLEIF-databasen. I samspil med Danmark LEI’s flerårige LEI-fornyelsespakker, som giver op til 25% rabat på de årlige LEI-fornyelsesgebyrer, er der her samlet set tale om en ny populær fremtidig digital løsning.

Danmark LEI er et brand under Baltic LEI, hvilket er en international regtech-virksomhed med hovedkvarter i Talinn, Estland. Virksomheden agerer som officiel LEI-registreringsagent med administration af over 40.000+ LEI-koder globalt, og opererer i over 15 lande, herunder Sverige, Norge, Finland og Estland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.