annonce

LEI-koders betydning for din virksomhed

Hvad er LEI, og hvilken betydning har det for din virksomhed?

Uanset om du ejer en finansiel eller ikke-finansiel virksomhed, skal du være opmærksom på, at der er et EU-krav om, at man skal have en LEI-kode. LEI står for Legal Entity Identifier og er en 20-cifret kode, der på en måde fungerer nogenlunde som et fingeraftryk.

En LEI-kode øremærker virksomheden, så den kan spores og identificeres globalt. Derfor skal virksomheder, der har med derivater at gøre, have en LEI-kode. Uanset om man sælger eller køber diverse værdipapirer, så skal man have ifølge EU-lovgivningen have en registreret LEI-kode.

Hvem skal have en LEI-kode?

Alle juridiske personer, der behandler værdipapirer, skal have en LEI-kode. Det gælder alt fra virksomheder til fonde og foreninger, der handler med værdipapirer. Hvis man er en enkeltmandsvirksomhed, behøver man dog ikke at have en LEI-kode for at handle med værdipapirer. LEI-koden er din virksomheds sikkerhedsnet. Med koden ved du, at virksomheden er registreret og kan spores, hvis der skulle gå noget galt.

Skaf sikkerhed til din virksomhed

Hvis din virksomhed skal have en LEI-kode, skal du kontakte en af udbyderne heraf. Her kan nævnes NordLei som er en af de førende LEI-udbydere i Norden. Ved oprettelse af en LEI-kode er du sikret, at du overholder lovgivningen, og på samme tid styrker din sikkerhed og troværdighed i derivathandlen.

Hvordan opretter man en LEI-kode?

Når du kontakter din udbyder, bliver LEI-koden oprettet på baggrund af dit CVR-nummer og andre oplysninger, der også er angivet i CVR-registret. Når koden er oprettet, betales der et beløb for oprettelsen, og herefter betaler man et årligt gebyr for sin LEI-kode. Så kontakt en udbyder i dag, hvis du ikke allerede har en LEI-kode. Så du kan foretage køb og salg af derivater lovligt og på en sikkerhedsforsvarlig måde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.