annonce

Lej et sommerhus i Nordjylland og hold ferie med masser af frihed

Ferie behøver ikke være ensbetydende med udenlandsrejser med masser af stress og jag.

Faktisk kan man få lige så meget ud af at holde ferie i Danmark og på en anden eksotisk destination. Derfor vælger mange også at tage i sommerhus, når det er ferietid. For med sommerhus slår man to fluer med ét smæk: Du holder ferie et andet sted end hjemmet, og du får komforten og trygheden ved stadig at befinde dig inden for landets grænser.

Nordjylland er et populært område at tage i sommerhus i, fordi man både finder natur, kultur og aktiviteter for børn. Du kan nok gætte dig frem til, at sommerhusudlejning i Nordjylland derfor er ganske populært, og det er også forståeligt nok. Et eksempel på en udlejer er Cofman, som lejer sommerhuse ud i hele Nordjylland. Husene har forskellige prisklasser, så alle har muligheden for at komme af sted.

Der er mange fordele ved at leje sommerhus. Du får en komplet bolig for dig selv og din familie, og du sparer penge ved ikke at indlogere dig på et hotel, og så kan også man vælge, hvorhenne i Nordjylland man vil bo. Man er ikke tvunget til at bo i feriebyer, som er overrendt af mennesker, og man kan få sin ferie helt, som man vil have den.

Sjove og lærerige aktiviteter for børnefamilier

Der er et hav af ting at lave i Nordjylland, og der findes aktiviteter for alle aldre. Er I en familie med mindre børn, kan I for eksempel tage et smut forbi Aalborg Zoo og hilse på alle dyrene, som bor der. Her kan I udforske de mange dyrearter, der findes rundt omkring i verdenen. I Aalborg zoo kan I blandt andet opleve elefanter, orangutanger, chimpanser, tigre, løver og mange andre spændende dyr. Kommer I på det helt rigtige tidspunkt, kan I se dyrene blive fodret af dyrepasserne.

I lidt samme boldgade kan I også besøge Nordsøen Oceanarium, hvis I ikke kan få nok af dyrelivet. Nordsøen Oceanarium er Nordeuropas største akvarium, og her kan I møde klumpfisken, legesyge sæler og mange andre havdyr. Her er ikke mindre end 75 akvarier og over 7000 fisk, så her er rigeligt at se. Ligesom i Aalborg Zoo kan I også opleve fodringer, hvor erfarne dykkere svømmer blandt dyrene.

Skal der mere fart over feltet, kan børnefamilier tage en tur i Fårup Sommerland, som byder på masser af sjov og spas. Forlystelsesparken har rutsjebaner og badeland, så I får rigelig underholdning for pengene.

Herlige aktiviteter for naturelskere

Nordjylland er kendt for sine mange naturattraktioner, og er du et naturmenneske, må du ikke gå glip af en ferie i det nordjyske. Her kan du for eksempel besøge Nationalpark Thy, som også er kendt som Danmarks sidste vildmark. Nationalpark Thy har både kyst, søer og klitter, og du kan opleve, hvordan forskellige naturtyper møder hinanden i parken.

Rold Skov ligger også i Nordjylland, og her kan du se skønne landskaber og for en stund glemme alt om det moderne liv. Du kan gå tur op ad de mange bakker, eller du kan besøge Lille Blåkilde, som ligger i Bjergeskoven. Lille Blåkilde er en af de vandrigeste kilder i hele Nordeuropa, og du er velkommen til at fylde vandflasken med dejligt kildevand.

Vil du helt til Danmarks ende, kan du også gøre dette i Nordjylland. Grenen ved Skagen er Danmarks nordligste punkt, og når du står her, kan du ikke komme længere mod nord i det danske land. Her kan du se, hvordan havene Skagerrak og Kattegat møder hinanden, og hvordan de to have omfavner hinanden med kraftige bølger. Det er et naturfænomen, som du absolut må unde dig selv, hvis du alligevel skal til Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.