annonce

Måden vi handler biler på har ændret sig

For blot 10-15 år siden var det helt normalt at besøge den ene bilforhandler efter den anden for at finde den helt rigtige bil. Dette kan også lade sig gøre i dag, men faktum er, at langt de fleste bilkøbere griber det an på en lidt anden måde.

Der er ofte både tid og penge at spare ved at gribe ens bilsøgning en smule strategisk an. Man kan takket være internettet skabe sig et stort overblik over både brugte og nye biler fra hjemmet. Dette vil du blive yderligere introduceret for i artiklen.

Købsprocessen ved køb af bil

Som forbruger vil man altid gennemgå en købsproces, hvad enten man overvejer at købe en ny bil eller en ny trøje. Processens varighed og kompleksitet afhænger blandt andet af købets økonomiske omfang. I dette tilfælde, hvor du er på udkig efter en ny bil, vil du typisk gennemgå en længere købsproces, idet alt skal tænkes ned til mindste detalje, og alt skal undersøges til bunds. Den typiske købsproces for et bilkøb ser således ud:

– Behov: Jeg skal fra A til B og har derfor brug for en bil

– Information: Jeg søger viden og inspiration i magasiner, på nettet, via venner med videre

– Evaluering: Jeg sammenligner og vurderer forskellige biler

– Køb: Jeg vælger den bedste bil til prisen med udgangspunkt i egne behov og krav

Bemærk at ovenstående kun er et eksempel på en – ganske realistisk – købsproces. Det er meget muligt, at du håndterer punkterne informationssøgning og evaluering på en helt anden måde end ovenstående.

Din næste bil er kun få klik væk

Det lover mange bilforhandlere, som har valgt at annoncere og være til stede på nettet, hvor rigtig mange bilsøgende forbrugere færdes. Du har også mulighed for at gøre ligesom mange andre bilejere; finde din næste bil via internettet.

Du kan med stor sandsynlighed finde drømmebilen via internettet, uanset om du leder efter en stor og sikker familiebil eller en lille og hurtig bil med fancy detaljer. En af fordelene ved internettet er, at du kan søge inspiration og viden uanset tid og sted. Du skal blot gribe ud efter din digitale enhed og gå i krig med de mange bilrelaterede hjemmesider.

For at finde den ønskede bil skal du kunne definere dine krav og behov. En bilforhandler kan nemlig ikke hjælpe dig, hvis det eneste vedkommende ved er, at du vil have en god familiebil eller en økonomisk bil til bykørsel. Du skal derfor definere dine krav til pris, mærke, model, årgang og meget mere. Bemærk at du muligvis kan blive tvunget til at gå på kompromis med enkelte af tingene, hvis budget og drømme ikke hænger sammen.

Det er tilladt at søge hjælp

Du kender din drømmebil bedre end nogen anden.

Alligevel kan det give god mening at søge hjælp. I første omgang bør du søge vejledning og sparring hos venner og kollegaer, som helt sikkert har nogle gode råd til dit kommende bilkøb. Du kan også forhøre dig hos din foretrukne mekaniker eller en anden uvildig rådgiver. I princippet vil du også kunne få hjælp af en bilsælger, som dog som regel vil være en smule farvet i sin rådgivning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.