annonce

Madteknikker bliver mere og mere populære

I takt med at danskerne undersøgelse efter undersøgelse bruger mindre tid i køkkenet, så stiger antallet af køkkengrej/gadgets hjemme i vores køkkener.

Derudover er der hele tiden nye (og gamle) teknikker, der vinder indpas.

Covid 19 krisen der hjemsendte et hav af danskere har bl.a. fået slow-food frem igen, hvor især surdejsbølgen, syltning og fermentering har været de helt store vindere. Det at navngive sin surdej, har den den rigtige krumme/øre osv., blev pludselig mainstream igen. ”Vi har set en stor stigning i antallet af læsere der f.eks. sylter rødløg, laver hjemmelavede ristede løg, hotdogbrød osv., så en simpel ting som en ristet hotdog lige pludselig bliver en gourmet oplevelse i stedet for, siger Per Asmussen – redaktør hos madmediet GastroFun.dk.

Det er ikke de eneste teknikker der vinder frem, især sous vide teknikken er nærmest eksploderet de sidste par år. Til dem der ikke kender teknikken, så er det et temperaturstyret vandbad, hvor man tilbereder ens råvarer (f.eks. en bøf) i en vakuumpose i vand. Hvis man ønsker sin bøf medium rare, så tilberedes den ved 55,5 grader og bliver 55,5 grader overalt i bøffen. Det er en teknik der kan få de fleste amatørkokke til at lykkedes med deres madprojekter, hvilket har gjort teknikken meget populær. Teknikken er gået fra at være nærmest ukendt i danskernes bevisthed for 6 år siden til at have vundet så meget indpas at Per Asmussen vurderer at der er cirka 100.000 sous vide apparater rundt i de danske husholdninger i dag.

En anden teknik er noget så nørdet som Dry Aging af kød, eller på dansk: Tørmodning. De fleste kender begrebet velhængt bøf, hvilket dækker over at kødet er krogmodnet/tørmodnet i stedet for at have modnet i en vakuumpose. Teknikken var tidligere nærmest umulig at komme i gang med som privatperson, da det kostede en formue at komme i gang, da det krævede et kødmodningsskab (et specielt køleskab). I dag kan man med hjælp af specielle tørmodningsvakuumposer selv gøre det hjemme i privaten i eget køleskab. Her ser vi også en stor vækst fra nærmest ukendt for få år tilbage, er der i dag mere end 4.000 medlemmer af landets største Dry Aging Facebook gruppe. ”Så selvom kødfrie dage og mindre forbrug af kød har vundet indpas i danskerne husholdninger, så er grundtanken måske blevet at danskerne så vil spise bedre kød, når de spiser kød”, siger Per Asmussen.

GastroFun har taget udfordringen op og vil gerne have endnu flere danskere til at bruge mere tid i køkkenet, uagtet om det er bagværk, syltning, kødretter eller vegetarretter. Derfor har de 3 bag siden stiftet GastroFun PREMIUM, der er en medlemsklub fyldt med medlemsfordele, videoer, opskrifter, artikler, guides og ikke mindst en kokkeskole – fyldt med online kurser i alt lige fra hvordan man kommer i gang med sous vide, dryaging, saucer, valg af knive, udskæring af kød, molekylær gastronomi og meget, meget mere.

Fakta: GastroFun PREMIUM er en online medlemsklub for madnørder og et månedsmedlemskab koster 69 kr. og et årsmedlemskab koster 39 kr./md. Man kan tilmelde sig her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.