annonce

Mange unge bliver draget til elektronikken

Vi lever i en elektronisk verden, hvor der er let adgang til både smartphones, tablets, computere, spillekonsoller og TV skærmen.

Den nemme adgang til elektronik har naturligvis resulteret i, at flere og flere unge bruger rigtig mange timer hver dag foran skærmen. Dette viser en rapport fra 2014, som Det Nationale Forskningscenter For Velfærd, SFI, har udgivet. Faktisk sidder hele 21% af 15- og 19-årige ved skærmen mere end fire timer hver dag.

I dag er man social online

Hvor man førhen tog hen og besøgte vennerne, er det i dag blevet meget mere populært at kommunikere online gennem eksempelvis Discord eller Teamspeak, der begge er to online kommunikationsportaler ligesom for eksempel Skype. I takt med at vores verden bliver mere og mere digital, sker det også, at vores børn og unge bliver det. Det er derfor ikke nogen stor overraskelse at se den udvikling i spillevanerne, som nutidens unge oplever.

Herudover findes der et hav af sociale medier som Facebook, Instagram, Twitter og lignende, som er meget vigtige at være opdateret på for de unge. Er man ikke aktiv på de sociale medier, sker det nemlig, at man kan blive ekskluderet fra det sociale miljø i eksempelvis skolen.

Selv skolerne implementere elektronikken i undervisningen

Det er ikke kun på hjemmefronten, at børn og unge er begyndt at bruge deres elektroniske produkter mere. På skolefronten ses også en udvikling, hvor computere og tablets aktivt integreres i undervisningen – allerede fra de mindre klassetrin som 3. klasse.

Mange forældre har tendens til at gå i panik over de mange timer, deres barn sidder foran en PC. Denne bekymring skyldes en helt anden tid, da de selv var unge, hvor man var fysisk sammen, når man var sammen. Ifølge en forsker i Digitale Medier fra Aarhus Universitet er der dog ingen grund til stor bekymring. Han understreger endvidere, at den elektroniske form for socialitet faktisk åbner en mulighed for at børn, der ellers har svært ved det sociale liv, kan få social kontakt med andre unge gennem for eksempel computeren.

Den stigende trend indenfor elektronik smitter af på butikkernes omsætning

Indenfor detailbranchen mærkes også en tydelig stigende efterspørgsel efter gaming udstyr. Denne stigende efterspørgsel munder ud i, at e-sport i Danmark har fået mere medieopmærksomhed. Og så snart medierne begynder at fremhæve noget, så sker der pludselig et eksplosivt salg inden for området. For eksempel har Coolshop.dk oplevet en kraftig vækst på netop produkter relateret til e-sport.

Det stigende salg er fordelt på et bredt udvalg af gaming produkter, hvor der er salg af både pc’er, skærme, bærbare computere, headsets, tastaturer, muse og gamerstole. Det formodes, at andre butikker indenfor salg af gaming udstyr har oplevet en lignende trend i forhold til salget af udstyr. Især online butikker bør mærke en stigende omsætning. Dette skyldes, at flere og flere salg foretages online, hvor gaming udstyr ikke er nogen undtagelse. Ofte går forbrugerne efter det billigste sted, hvor de kan få netop det produkt, som de ønsker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst