annonce

Meget mere end madlavning: Det bruger vi vores køkkener til

I takt med at vi får flere penge mellem hænderne, stiger vores forbrug. Det ses også i køkkenerne, hvor køkkenmaskiner af forskellig slags fylder mere og mere. Men hvilke maskiner bruger vi mest – og hvad bruger vi ellers vores køkkener til?

Vores vaner og hverdag har ændret sig markant de seneste år, hvor der eksisterer et øget fokus på blandt andet sundhed og nærvær. Kvik har derfor undersøgt, hvordan vi bruger vores køkkener, og resultaterne viser klart og tydeligt, at et køkken i dag handler om meget mere end blot madlavning. Det kræver god plads – både til opbevaring og til at være sammen. Måske kan du genkende tendenserne?

Vi går ikke ned på udstyr eller plads

En klar tendens er, at vi får flere køkkenmaskiner. Og nogle af os har endda rigtig mange! Hvor det er mest almindeligt at have 3-5 køkkenmaskiner, er der en stor andel med endnu flere: 35 procent har 6-8 maskiner, imens 16 procent har mere end 8 køkkenmaskiner! Og jo flere maskiner vi har – des flere får lov at stå fremme. De fleste har 3-4 køkkenmaskiner stående fremme, så de er lette at komme til i dagligdagen. Det kræver god plads på køkkenbordet eller smarte opbevaringsløsninger i skabe og skuffer.

Og hvilke køkkenmaskiner er vi så særligt glade for? Den ukronede konge er kaffemaskinen, som hele 40 procent bruger mest. Elkedlen og mikrobølgeovnen er også populære – især de 18-30-årige bruger de to apparater ofte – mens det særligt er i de ældre aldersgrupper, at kaffemaskinen brygger løs.

Få plads til det hele i køkkenet
Vil du have nem adgang til alt fra juicer til stavblender? XXL by Kvik giver dig 20 procent mere plads på køkkenbordet og hele 40 procent ekstra opbevaringsplads i skabe og skuffer. Så kan du stille tingene af vejen og samtidig bevare det fulde overblik. Få plads til både køkkenmaskiner og familiehyggen med XXL by Kvik

Vi bruger mere tid i køkkener, som vi er glade for

Jo gladere vi er for vores køkkener – des længere tid bruger vi i dem. Halvdelen af os bruger 2-4 timer i køkkenet om dagen. Og der er stadig forskel mellem kønnene: 17 procent af de adspurgte kvinder bruger hele 4-6 timer i køkkenet dagligt – det gør sig kun gældende for 9 procent af mændene. Hvad forskellen skyldes, afslører undersøgelsen ikke, men måske det forklarer, hvorfor kvinderne ofte har mest, at skulle have sagt i forbindelse med køb af nyt køkken. Derudover bruger vi mere tid i køkkener, som vi er glade for. Halvdelen af os bruger nemlig 2-4 timer i køkkenet om dagen.

Hvad der nok ikke overrasker er, at vi er mere tilfredse med nyere køkkener: Køkkener, der er 0-2 år gamle, får i gennemsnit 5,1 ud af 6 stjerner, mens køkkener, der er ni år gamle eller ældre, blot kan præstere 3,3 stjerner. En investering i et nyt køkken er en investering i hverdagshyggen og i samværet med venner og familie. Trænger du til nyt køkken? Få inspiration her

Køkkenet er hjemmets hjerte

Der er ingen tvivl om, at køkkenet i dag spiller en meget alsidig rolle i familielivet. Madlavning fylder naturligvis stadig en del, og 54 procent spiser også i køkkenet. Med det moderne SamtaleKøkken® og de stadig meget populære køkkenøer, er køkkenet blevet et naturligt samlingspunkt. Vi bruger køkkenet som et sted, hvor man hygger sig med venner og familie, planlægger ferie og aktiviteter, og hjælper børnene med deres lektier. Kort sagt: Livet leves i køkkenet. Vil du inspireres til, hvordan du får mere ud af dit køkken? Udforsk det moderne SamtaleKøkken® hos Kvik

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst