annonce

Metakognitiv behandling kan hjælpe dig, der lider af angst, depression og stress

Psykologiske sygdomme kan sommetider være nogle af de allerværste at fejle, idet andre udadtil ikke kan se, at man rent faktisk har det dårligt og ikke er ved sine fulde fem.

Derudover er blandt andet stress, angst og depression meget svært at kurere, da det i høj grad handler om at finde et overskud, hvilket kan være meget svært at finde frem, når man i forvejen er helt nede i minus på dette.

Heldigvis kan metakognitiv behandling hjælpe dig, der lider af stress, angst og depression. Det kan være en rigtig god idé at afprøve denne behandlingsform, da dét at gøre noget mod ens sygdom kan give én en succesoplevelse, der får dig til at komme på rette kurs igen. Derudover har metakognitiv behandling en god effekt på netop ovenstående lidelser.

Hvad er metakognitiv behandling?

Hvis du lider af angst, depression eller stress, har du måske allerede været i en form for behandling, hvor der er blevet arbejdet med, hvordan det hele startede, hvornår det hele startede, og hvorfor det hele startede – denne tilgang bliver der ikke taget i metakognitiv behandling.

Ved metakognitiv behandling er fokusset på dig. Fokusset på dig som person – lige nu og her – og ikke hvordan du var før, du fik din sygdom eller for en uge siden. Når du går i behandlingen, handler det om, at du skal kunne kontrollere dig selv – dine tanker og følelser – hvilket kan resultere i, at du kan lære at begrænse de dårlige vaner som eksempelvis overtænkning.

Mange med depression, angst og stress bliver nemlig ramt af overtænkning, og det er vigtigt at kunne slukke for ens tankermylder, inden det har overtaget. Det handler groft sagt om at lære at kunne sige ”pyt” i stedet for at tænke over alting.

Når du lider af psykiske udfordringer …

Det er svært for andre at sætte sig ind i din situation, hvis de ikke selv har haft det som dig. I forskningen omkring metakognitiv behandling viser det sig nemlig, at hvis man lider af psykiske udfordringer, så tænker man på anderledes vis, end en person uden udfordringer vil gøre. Dette resultat er grunden til, at metakognitiv behandling kan være den rette, da behandlingen, som ovenstående beskriver, griber situationen anderledes an, hvor det vigtige ikke er ”hvorfor”, men redskaberne til at trykke stop.

Er du træt af at snakke om alting?

Hvis du er træt af at fortælle den samme historie igen og igen, hvor du egentlig ikke føler, at det giver dig nogen form for virkning, så kan det være en idé at overveje metakognitiv behandling. Behandlingen bygger på forskning, hvor det har hjulpet andre til at forlige sig med tankerne og hjælp til at få dem under kontrol.

Du vil aldrig opleve at kunne fjerne tankerne eller overtænkningen, men metakognitiv behandling giver dig redskaber til at få styr og kontrol over tankerne, således du ikke skal bekymre dig så meget.

Du kan allerede i dag få en tid til Metakognitiv Terapi i Århus, hvor du kan lære at beherske tankerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.