annonce

Når døden koster mere end liv

Når du har mistet et kært familiemedlem eller en nær ven er overskuddet til at planlægge begravelsen meget lille. Der er mange ting, der skal tages hånd om og ansvar for, og det kan virke voldsomt midt i sorgen. Derfor er det en rigtig god idé at finde en bedemand med en fast pris på begravelse, så du ikke behøver at bryde hovedet med tilbud og regnskaber.

Vi kommer ikke udenom, at en begravelse koster, og at der er en del arbejde forude for dig som pårørende. Du er ikke i stand til at tænke klart, når du er i dyb sorg. Sorg og økonomiske opgaver fungerer dårligt sammen.

En begravelsesforretnings vigtigste opgaver

Men heldigvis findes der dygtige bedemænd, der kan hjælpe dig igennem begravelsen på en overskuelig måde. Det er deres opgave at tage sig af det praktiske, og her hører den økonomiske del også ind under.

En bedemands opgaver er mange og forskellige. Men grundlæggende er det:

•Planlægning af begravelsesceremonien

•Aftaler med præsten og graveren

•Kontakt til stenhugger og blomsterbinder

•Kontakt og aftale med krematoriet

•Evt. udarbejdelse af dødsannonce til avisen

•Juridisk arbejde med advokat og skifteret

Det tabubelagte økonomiske aspekt ved en begravelse

Tilliden til bedemanden er vigtig, men der er mange faldgruber og meget, der kan misforstås, når du ikke tænker klart. Men vælger du en bedemandsforretning, der bruger en fast pris, så er der ikke så meget at tænke på økonomisk.

Der blev i 2019 lavet en undersøgelse, der viste, at hver tredje dansker betalte en højere pris, end det almindelige gennemsnit hos den bedemand, de havde valgt. Undersøgelsen blev lavet ud fra 1.129 forbrugeres regninger fra forskellige bedemænd.

Det er selvfølgelig et problem, men der er bedemandsforretninger, der prøver at komme det til livs. Blandt andet ved at have løsninger til faste priser. En fast pris der dækker både de praktiske, juridiske og de økonomiske opgaver, de udfører.

Indehaver af den midt og -nordjyske bedemandsforretning, Begravelse til Fast Pris udtaler: ”En af vores kerneværdier er ærlighed og gennemskuelighed. Vi vil altid sørge for, at de efterladte er bekendt med pris og de opgaver, der skal udføres. En fast pris for hver begravelse er nemt og enkelt at forholde dig til, når du er i sorg.” Hos Begravelse Til Fast Pris betaler du vitterligt en fast pris, som starter fra 7.500 kr.

Begravelsesforretningen har flere afdelinger i Nordjylland og Midtjylland, og du finder således deres bedemænd i Randers såvel som bedemænd i Viborg , Løgstør, Farsø, Kongerslev, Hadsund, Hobro og Aalborg. Læs meget mere på deres hjemmeside, Begravelsetilfastpris.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.