annonce

Negleklinikker er flyttet hjem i stuerne

Engang var skønhedsklinikker noget, der var forbeholdt de rige og kendte. Det var der, hvor en mindre skare kunne tage hen og få hjælp til at holde alderdomstegnene for døren lidt længere end resten af befolkningen.

Sådan er det ikke længere. I dag bliver skønhedsklinikker besøgt af alle – uanset køn, alder og indkomst. Særligt negleklinikker er blevet stærkt populære og skyder op i selv små samfund rundt omkring i landet.

Negleklinikker er i sig selv ikke et nyt fænomen. Det har længe været muligt at tage på klinik for at få rettet og forskønnet fingerspidsernes tip med en manicure. En selvforkælelsesgestus, som tidligere har været forbeholdt kvinder, men som også mange mænd i dag har taget til sig. Nutidens velkendte metromand, der går op i sig selv og sit udseende, viger ikke tilbage for at tage på klinik og give hænder og negle en kærlig omgang pleje.

Påsætning af kunstige negle, gerne toppet med neglelak i et særligt mønster eller dekoreret med små similisten eller andet, er heller ikke et nyt koncept. Lange, lakerede negle forbindes ofte med glamour og luksus – nok primært ud fra den i dag lidt fortærskede devise om, at man ikke kan have lange, flotte negle i et slidsomt job. De velplejede negle – kunstige eller ej – udsender på den måde et signal om overskud, velstand og ekstravagance. En tilstand, de fleste af os drømmer om og gerne vil sættes i forbindelse med, men som vi bag facaden sandsynligvis ikke helt lever op til.

Udvikling af markedets produkter

Formodentligt er det netop den signalværdi, der ligger i de velholdte negle, der har været med til at øge negleklinikkernes popularitet. For selvom vi længe har kunnet gå ned i den lokale dagligvarebutik og købe os til en smule glamour i form af en neglelak til husbehov, så har det ikke været tilstrækkeligt. Den gængse neglelak, som vi kender den fra supermarkederne, giver os ofte kun kortvarigt den ønskede fremtoning. Ikke mindst fordi kvaliteten ikke er den samme som på klinikkerne, og der kommer derfor hurtigt ridser og afskalninger i lakken.

Efterspørgslen på det gode negleresultat har også været med til at videreudvikle de eksisterende negleprodukter på markedet. Især ønsket om et flot resultat i længere tid har fået flere neglelaksproducenter til at se på neglelakken med nye øjne. Derfor er der også åbnet flere og flere klinikker, der tilbyder en nyere form for neglelak: gellak.

Særligt for denne type neglelak er netop dens styrke. Klinikker angiver, at resultatet holder helt op til fire uger, hvor supermarkedslakken sjældent holder længere end en enkelt. Samtidig er gellakken skånsom og ødelægger ikke neglene på samme måde, som den traditionelle neglelak har ry for at gøre. Til gengæld kræver denne type neglelak et særligt udstyr, og derfor har den indledningsvist kun været anvendt på klinikker.

Din egen negleklinik hjemme i stuen

Men tiden og udviklingen af de holdbare produkter har gjort, at det i dag også er muligt at anvende gellakprodukterne i privaten. Det kræver det rette udstyr, men resultatet taler for sig selv. Ved at anvende en særlig UV-lampe til negle får man negle, som er modstandsdygtige over for ridser og skrammer på en måde, som ikke har været muligt med traditionel neglelak. Når lampen anvendes sammen med gellakken, hærder lakken og bliver hård. Det er det, der gør dette produkt unikt.

Men udstyret er vigtigt, for gellakken kan ikke tørre af sig selv som andre neglelakker. Det kræver UV-lys, og det er derfor nødvendigt at anskaffe sig den særlige lampe, hvis man ønsker at anvende denne type neglelak hjemme. Gellakken kan heller ikke fjernes igen med traditionel neglelakfjerner. Til det må man bruge wipes, der indeholder en kraftig acetonebaseret fjerner specielt til gellak.

Det lyder måske dyrt, men det er muligt at købe startpakker til en overkommelig pris. Startpakkerne indeholder – alt efter hvilken en man vælger – de mest grundlæggende ting for at komme i gang. Det er for eksempel den særlige lampe med det hærdende UV-lys, en base coat til at beskytte neglen, en top coat til at forlænge resultatets holdbarhed, en fil, en neglebåndsskubber og de specielle wipes til at fjerne gellakken igen.

Skal man vælge klinikken eller hjemmekittet?

Om man vælger at få forskønnet neglene på en klinik, eller om man foretrækker at klare det derhjemme, må være et spørgsmål om temperament. Der er uden tvivl et andet niveau af selvforkælelse involveret i at tage på klinik, som man indimellem bør unde sig selv. Men er privatøkonomien ikke til den type luksus i længden, så er hjemmekittet et godt alternativ. Ikke mindst til at opretholde signalværdien af flotte negle i hverdagen og samtidig bringe lidt glamour til en grå mandag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.