annonce

Nordjyder hjælper virksomhedsejere og bogholdere med økonomien

Danske virksomheder mister hvert år milliarder af kroner på ubetalte fakturaer. Årsagen er ofte, at bogholder og virksomhedsejer ikke har fokus på at få rykket kunderne, og det koster dyrt. To nordjyder gør inkasso lettere og billigere end i dag, og Spar Nord er med på rejsen.

7155 virksomheder gik sidste år konkurs, hvilket er det højeste antal konkurser siden 2012. Konkurserne er ofte et resultat af manglende omsætning og manglende fokus på likviditeten fra bogholder, revisor og virksomhedsejers side. En problematik Nordjyske Debito ønsker at gøre noget ved, ved at gøre inkasso og debitorbogholderiet nemmere, og dermed giver virksomhedsejere mulighed for at fokusere på det, der virkelig betyder noget – at få penge i kassen.

Ideen til Debito blev skabt da de to stiftere Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen selv havde oplevet besværet ved at skulle kræve ubetalte fakturaer ind fra deres egne virksomheder. De konstaterede, at det tog usædvanlig meget tid og fokus at udsende rykkerskrivelser, betalingspåmindelser, inkassovarsel og alt det andet, der hører med inkasso. De opsøgte både en inkassoadvokat og inkassofirma, men ingen ville have deres sager. Løsningerne var for dyre, fordi deres sager var for små eller for få.

”Vi tænkte, at vi umuligt kunne være de eneste, der havde problemer med ubetalte regninger og at få dem indkasseret gennem inkasso, så vi besluttede os for at stifte vores eget online inkassofirma – og gøre tingene anderledes.” siger Morten Holst Henriksen.

Debito adskiller sig ud fra et traditionelt inkassofirma eller advokat ved at gøre det nemt og ligetil at sende en kunde til inkasso, hvis regningen forbliver ubetalt. Det hele klares online og er gjort nemt for både bogholder og virksomhedsejer at klare selv. Debito har ligeledes heller ingen begrænsninger på kundernes sager, som rigtig mange har. ”Et inkassofirma eller en advokat vil typisk have en vis mængde sager eller et vis beløb for at hjælpe kunderne. Hos os uploader kunden blot den ubetalte faktura online, og så finder vi den samarbejdspartner, inkassofirma eller advokat, der kan løse sagen” Udtaler Morten Holst Henriksen.

Virksomheden bygger grundlæggende på andelstankegangen ved, at kunderne opnår en række fordele, jo flere man er – i det her tilfælde hos inkassofirmaer og inkassoadvokater. ”Vores kunder kan typisk ikke opnå samme fordele enkeltvis, som hvis sagen blev oprettet hos os. Det sikrer ingen oprettelsesgebyr eller abonnement for kunden. Efter sagen er uploadet, finder vi og vores system den inkasso-leverandør, der passer bedst til kundens krav og behov – for eksempel inkassoadvokat eller inkassofirma.”

Ingen løsning – ingen betaling

Debito skiller sig ud fra konkurrenterne ved hverken at have abonnement, oprettelsesgebyr eller høje timepriser – som er hos en klassisk inkassoadvokat eller inkassofirma. Debito får kun betaling, hvis kunden får sine penge hjem efter succesfuld inkasso. Formår Debito ikke at indkræve den ubetalte faktura sammen med samarbejdspartnerne, har det været gratis og uden risiko og omkostning at forsøge at få pengene hjem. ”Vi kan se, at folk hellere afskriver en faktura end at bruge tusindvis af kroner hos en advokat for måske at få sine penge hjem igennem inkasso. Den tankegang har vi gjort op med ved at introducere gratis inkasso efter begrebet ”no cure, no pay” siger Christoffer Baadsgaard.

Debito står for hele processen – lige fra udsendelse af første rykkerskrivelse eller betalingspåkrav helt frem til fogedretten, hvis det bliver nødvendigt. Debito pålægger rykkergebyr, beregner renter og inkassosalær for kunden. Dermed kan bogholder eller virksomhedsejeren lade processen køre på autopilot. Det eneste det kræver for Debito at være i gang, er den eller de ubetalte fakturaer.

Spar Nord bank er med på rejsen

I 2018 fik de to stiftere Danmarks 5. største bank, Spar Nord, med som ejer og investor i virksomheden.

Banken indsatte samtidig bankens innovationschef i bestyrelsen, der skal være med til at sikre en stabil drift og muliggøre, at inkasso blev gjort endnu smartere end i dag – blandt andet gennem integrationer til eksempelvis regnskabsprogrammerne og lignende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;