annonce

Nordjyderne handler julegaver på nettet: Det bliver der købt i år

Juleindkøbene bliver i stigende grad klaret online, hvor der er både tid og penge at spare.

FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) fortæller, at 6 ud af 10 danskere handler julegaver på nettet. Faktisk bliver langt over halvdelen af julegaverne købt via internettet. Den markante stigning i antal solgte julegaver på nettet kommer dog ikke bag på eksperterne, som for mange måneder siden netop havde forudsagt dette.

Det kommer næppe som et chok for dig, at der bliver handlet julegaver online som aldrig før, men har du mon også sat dig ind i, hvad der rent faktisk bliver købt? Ellers kan du skabe dig et overblik her. Der er nemlig blevet offentliggjort dugfriske tal omkring dette.

Den største varegruppe er…

Tøj, smykker og sko.

En ny analyse viser, at 43 % vil købe tøj, smykker og sko på nettet i forbindelse med julehandlen anno 2018. Det giver en stigning på hele seks procentpoint sammenlignet med sidste år. Denne store stigning har skabt travlhed hos de mange online forhandlere af tøj og mode, som har svært ved at følge med. Flere velrenommerede virksomheder har meldt ud, at der, grundet juletravlhed, kan forekomme ekstra leveringstid. Dette har afholdt en del forbrugere fra at købe online, men det ændrer ikke på det faktum, at der købes mere tøj, smykker og sko online end sidste år.

Danske forbrugere er især glade for at shoppe smykker på nettet, da udvalget er stort, og priserne er lave. I år er der for eksempel solgt rigtig mange smykker fra Pernille Corydon, som hører til blandt de mest populære smykkebrands hos stilbevidste kvinder. Du kan med god grund tjekke dette mærke ud, hvis du skal købe et armbånd, ring, halskæde eller et helt fjerde smykke til en kvinde, som du holder af.

Der bliver også solgt mange julegaver inden for personlig pleje i form af parfume, makeup, cremer og andet til hud og krop.

Hvad bliver der ellers handlet online?

Selvom tøj, smykker og sko løber med en relativ stor andel af juleforbruget, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at der også bliver handlet mange andre varer på nettet. Det drejer sig ikke blot om fysiske varer som møbler, elektronik og køkkentilbehør, men også oplevelsesgaver.

De færreste danskere ønsker sig ting, som de ikke kan leve foruden, hvorfor det er helt naturligt, at oplevelsesgaver vinder frem. Netop efterspørgslen på oplevelsesgaver er eksploderet de seneste år. Mangler du at købe en god gave til et familiemedlem eller en ven, som ikke mangler noget, så vil en oplevelsesgave være et oplagt bud på den perfekte gave.

Internethandlen sætter pres på fragtfirmaerne

Det er ikke kun de mange internetbaserede forretninger, som har travlt i juletiden. Det har fragtfirmaerne også. Det gælder i det nordjyske såvel som i resten af landet.

December har altid været den travleste måned for fragtfirmaerne, som igen i år knokler for at kunne aflevere alle pakker inden juleaften. Flere webshops har i øvrigt meldt ud, at man skal bestille senest d. 20. eller 21. december for at være garanteret levering inden jul. Det er altså ved at være sidste chance for at handle julegaver online.

Hvad motiverer dig til at handle julegaver på nettet?

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.