annonce

Ny bil? Prøv med en Volvo

Der er mange fordele ved at vælge en Volvo.

Svenskerne har givet os IKEA, H&M, Astrid Lindgren men selvfølgelig også Volvo. Volvo er latin og betyder “jeg ruller”. I 92 år har Volvo eksisteret og sørget for, at en helt masse mennesker har kunne rulle rundt. Men hvad gør, at et svensk bilmærke kan eksistere i næsten 100 år?

Volvo gennem historien

Den første bil fra Volvo var en åben vogn med en firecylindret motor. Denne bil fik hurtigt selskab af en lukket version, og i 1965 kunne Volvo allerede sælge 440.000 eksemplarer af deres efterkrigsbiler PV444 og PV544. I dag kender vi Volvo for at producere både biler, lastbiler, busser, bådmotorer og entreprenørmaskiner. I 1999 købte Ford bildelen af Volvo, og i dag og siden 2010 er moderselskabet den kinesiske virksomhed Geely. Dog er hovedsædet stadig den dag i dag i Göteborg under svensk ledelse.

Under kinesisk ejerskab lykkedes det i 2015 Volvo for første gang at sælge mere end en halv million biler i løbet af et år. I 2017 kom det frem, at Volvo vil fokusere primært på elbiler snarest. Så meget, at de måske i den nærmeste fremtid bliver fuldstændig fokuseret på elbiler og hybridbiler, så der ikke længere skal produceres almindelige biler på brændstof. Længe har folk forbundet Volvo med sikkerhed, det at være solide og en bil, man kan regne med, og dette er klart stadig i højsædet med deres nye biler.

Volvo i dag

En af Volvos helt store biler i dag er Volvo XC60. XC60 er en luksuriøs Crossover SUV, som Volvo har lavet siden 2008, og som i dag er i anden generation, som kom på markedet i 2017. Denne bil er kendetegnet ved smukt og dynamisk svensk design med attitude. Den er muskuløs, så du føler dig tryg og sikker. Bilen har også City Safety co-pilot, som registrerer andre biler, fodgængere og cyklister - sågar også dyr. Bilen har også Steering Support, som bruges ved automatisk bremsning, så du bedre kan undgå en potentiel ulykke.

Bilen kommer samtidig med et brugervenligt display med Sensus Navigation, så du med kort kan nagiveres rundt. Volvo XV60 fås med en T8 Twin Turbo Engine, hvilket er en plug-in hybrid. Dermed kombinerer den benzinmotor med elmotor, så du mindsker dit CO2-udslip og dermed også belastning på miljøet gennem kørsel. Dette er perfekt til pendlertrafik, hvor du kan køre på elmotor. Samtidig har bilen stadig firehjulstræk, så du kan give den gas med benzinmotoren på den nordjyske motorvej. Foruden den succesfulde XC60 har Volvo også stor success med XC40, som i 2018 blev kåret som årets bil i Europa. Bilen kommer i dag som benzin-, diesel- eller hybrid bil, men tidligere på året kom det ud, at Volvo fra 2020 leverer XC40 EV - en ren elbil.

I dag er det desuden målsætningen for Volvo, at halvdelen af deres produktion i 2025 skal være elbiler. Er du på udgik efter en moderne bil klar på fremtidens efterspørgsel, så er Volvo altså svaret. Fremtiden kræver, at vi kører på el, og der er Volvo klart en af verdens førende bilproducenter. Som førende bilmærke giver det mening, at vi snart har nydt af Volvo i 100 år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.