annonce

Ny opvaskemaskine? Ikke tænk dyrt men godt!

Har din opvaskemaskine efter en del år valgt at stille de mekaniske træsko, så er det nok på tide at købe en ny.

Det kan for mange være en rimelig stor udfordring at finde en ny opvaskemaskine, da det er en maskine, man rigtig ofte bruger, og derfor må den meget gerne fungere så perfekt som muligt.

Derfor har vi samlet en lille guide, så du ikke bliver snydt af et kendt brands høje priser. Hertil hjælper vi også med at finde ud af, hvordan du bedst får dækket dine behov. Det er nemlig meget vigtigt, at man undersøger mulighederne og markedet, inden man køber hvidevarer.

Lav din research

Når du skal til at vælge en ny hvidevarer, så kan du med fordel lave en god research inden. Maskinerne varierer nemlig en del, og det er alt fra producent, kvalitet og pris.

Den nok vigtigste maskine for mange, er opvaskeren. En maskine, som bliver brugt hyppigt og derfor også hurtigt kan give op, hvis ikke man har været god til at være om den.

Derfor kan du med fordel vælge en opvaskemaskine, som lever op til absolut alle dine ønsker og behov, da det vil lette din hverdag.

Hvad skal din opvaskemaskine kunne?

Hvad man foretrækker ved en opvaskemaskine, varierer naturligvis fra den enkelte person. Når man så skal vælge opvaskemaskine, er der nogle helt essentielle ting, man skal undersøge, som blandt andet er type og støjniveau.

Den flotteste og ofte dyreste, er den indbyggede opvaskemaskine. Den er en del af dit køkken og er installeret direkte ind i dit køkken, og det smarte er ligeledes, at den oftest ligner en skuffe, så den passer ind i det omkringliggende miljø.

Integrerbar opvaskemaskine

Når du er på udkig efter en integrerbar vaskemaskine, så er det fordi, det ikke er fulgt med i køkkenet. Med en integrerbar opvaskemaskine kan man efterinstallere en opvaskemaskine, så den ligner en del af køkkenet.

Det er dog her vigtigt, at man undersøger hvorvidt ens køkken har plads til at få installeret en integrerbar opvaskemaskine. Hertil skal man undersøge, om man kan finde en låge til skabet, som er lavet til det fra producenten.

Bordopvaskemaskinen kan være praktisk

Kigger man efter den nemme løsning, eller hvis man ikke har plads til at få en opvaskemaskine installeret under en bordflade, kan man bruge en bordopvaskemaskine. De er ofte markant mindre og har kun plads til et par kuverter. Bordopvaskemaskinen er ideel, hvis man bor alene eller to, og man er lidt presset på pladsen.

Energiforbrug og klasse

Når man skal købe en opvaskemaskine, er det vigtigt, at man også får undersøgt, hvor meget det koster at have den stående og kørende. Når man står overfor opvaskemaskine køb, er energiklassen en vigtig faktor.

Selve energiforbruget vurderet efter forskellige energiklasser som eksempelvis F, der har et meget højt forbrug til A, som har lavt forbrug. De fleste nyere opvaskemaskiner er i A klassen - dog inddeler man A klassen ydermere i fra A+ til A+++.

Energiforbruget er en væsentlig faktor. Hvidevarer udgør 30% af den gennemsnitlige danskers husstandsforbrug.

Støj betyder noget

Når man skal købe en opvaskemaskine, så er det vigtigt at vide, hvor den ligger. Er den oppe på et bord i et køkkenalrum, så skal man passe på, at den ikke støjer for meget.

Man kan altid se¨, hvor meget den larmer i dB på maskinens EU energimærkning. Labelen ligger på alle opvaskemaskiner og viser de vigtigste tal, der er forbundet med din maskine.

Hvis man går op i, at maskinen ikke må larme for meget, skal man helst kun vælge maskiner, der har et støjniveau på under 44 dB.

Det er vigtigt at overveje prisen

Pris og kvalitet går næsten altid hånd i hånd, og det gør det delvist også, når det kommer til opvaskemaskiner.

Man kan ofte holde sig rimelig sikker ved at vælge et af de velkendte mærker, men hvis man handler på budget, kan man meget ofte finde lidt mere ukendte mærker, der kan klare det samme for det halve.

Hvis man synes, at det er uoverskueligt at finde rundt i, kan man med fordel danne et overblik ved at bruge hjemmesider som test-opvaskemaskine.dk. Inde på siden bliver en masse forskellige opvaskemaskiner testet af, hvorefter de bliver de rangeret. Man kan inde på siden hurtigt danne overblik over maskinerne men også, at priserne langt fra altid følger med kvaliteten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.