annonce

Øget efterspørgsel på boliger i Gistrup og Klarup

Boligpriser påvirket af det nye supersygehus.

De havde egentlig forudset det; ejendomsmæglerne. Siden man begyndte med de første tegninger og spadestik til de seks nye supersygehuse i Aalborg, Gødstrup, Aarhus, Odense, Hillerød og Køge, har der været forventninger til, at huspriserne i de omkringliggende byer ville stige i takt med, at supersygehusene blev færdigbyggede. Allerede tilbage i 2016 kunne aarhusianske ejendomsmæglere da også berette om stigende temperaturer på ejendomspriserne nær supersygehuset i Skejby.

Gistrup populært som aldrig før

Nu kan Din Mægler fra Aalborg understøtte den påstand. Her oplever man en øget efterspørgsel på boliger i byerne nær supersygehuset i Aalborg Øst – og særligt i nabobyen Gistrup. Her må flere købere i øjeblikket gå forgæves grundet den store efterspørgsel.

Og ser vi på udviklingen i boligpriser og liggetider under postnummer 9260 – altså Gistrup – er det slet ikke så tosset at være ejendomsmægler i Gistrup for tiden. Seneste statistikker fra boligsiden Boliga viser, at priserne på parcel- og rækkehuse i Gistrup er steget med hele 51% siden 2014. Boligpriserne er selvfølgelig generelt steget i denne periode, men til sammenligning er priserne på parcel- og rækkehuse i postnummer 9000 Aalborg f.eks. ”kun” steget med 33%.

Gistrup og Aalborg smelter sammen

Der er således travlt med salgsvurderinger i Gistrup for tiden. Den primære årsag er selvfølgelig det nye supersygehus, der forventes at stå færdigt inden længe. En anden grund er imidlertid også, at Gistrup og Aalborg så småt er ved at smelte sammen. Området mellem Aalborg Universitet, Sønder Tranders og Gistrup bliver stadig mindre og mindre, og det er formentligt kun et spørgsmål om tid, før de tre byer smelter sammen, hvilket uden tvivl også kan have indvirkning på boligpriserne i Gistrup.

Efterspørgslen i Klarup ulmer også

Det er imidlertid ikke kun i Gistrup, at det nye supersygehus påvirker efterspørgslen på boliger. Også i Klarup er der gang boligsalget, og i sin egenskab som ejendomsmægler i Klarup oplever Din Mægler da også, at efterspørgslen på boliger i Klarup er stigende.

Ses der nærmere på udviklingen i boligpriserne i Klarup, er de med en 34% stigning siden 2014 på niveau med udviklingen inde i Aalborg. Set i lyset af denne udvikling tyder det altså umiddelbart på, at Klarup ikke har oplevet helt samme effekt af supersygehuset som det er tilfældet med Gistrup.

Her er det dog værd at bemærke, at mindre byer som Klarup i opgangstider normalt ikke vil opleve samme fremgang i prisudviklingen som en by af Aalborgs størrelse. Set i lyset af det er det bemærkelsesværdigt, at Klarups boligpriser alligevel har udviklet sig så positivt, som det er tilfældet. En udvikling, der formentligt i høj grad må tilskrives det nye supersygehus, som efter flere års byggeri forventes at stå færdigt i andet kvartal 2021. Hvad der så vil ske med udviklingen i boligpriserne i Gistrup og Klarup derfra, bliver spændende at følge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.