annonce

Online programmeringskursus til dem der mangler underholdning til sit barn

Der er rig mulighed for, at dit barn kan lære rigtig meget ved at bruge tid foran en computer.

Forældre bliver mere og mere bekymrede, jo mere tid deres sønner bruger bag en computerskærm. Det viser en undersøgelse, som TV2 og Aarhus Universitet har foretaget, men faktisk behøver forældrene ikke at bekymre sig, da knægtene trives ligeså godt som andre børn.

Faktisk kan du som forælder udnytte børnenes øgede interesse i at bruge den spændende computer. Den danske undervisningsminister Merete Riisager (LA) har tidligere udtalt, at hun ønsker at børn i landet skal blive kloge på teknologiforståelse for at bruge de apparater, som både børn og voksne bruger meget tid på.

Det kan godt være, at din søn bruger meget tid på at spille Fortnite på computeren sammen med vennerne, men måske kender han ikke rigtigt til, hvordan spillet rent faktisk er strikket sammen.

Her er der ikke tale om selve det grafiske design af spillet, og hvad det går ud på, men mere hvad der skal til for at designe et spil som Fortnite, der er gået hen og blevet så populært, som det er.

Lærerig underholdning med NemProgrammering.dk

Forestil dig at din søn bruger mange timer bag skærmen, og du ønsker at han skal bruge tiden på lærerig underholdning i stedet for bare at spille et spil, indtil det bliver tid til at gå i seng.

Her kan du foreslå, at han deltager i et online programmeringskursus, hvor han kan lære om alt fra app udvikling til design af 3D spil. Se eksempelvis dette programmeringskursus for børn, hvor børnene arbejder med det visuelle programmeringssprog Scratch, som er et godt værktøj til at skabe simple computerspil. Udbyderen af kurset er NemProgrammering.dk, som er specialister i online undervisning via video, og det under deres ”for børn” sektion, at du finder kurset.

Piger kan også kode

Piger kan naturligvis også melde sig til kurset, og faktisk er der hver dag et øget fokus på, at det feminine køn skal arbejde mere med IT og teknologi. På global plan finder vi projektet ”Girls Who Code”, som arbejder mod, at der i USA skal være lighed mellem mænd og kvinder indenfor computervidenskab inden 2027. Det kan godt være, at Girl Who Code fokuserer på USA, men projektet har generelt været med til at påpege, hvor vigtigt det er, at piger og kvinder også lærer at kode.

Girls Who Code er et projekt, der skaber muligheder for, at deres studerende kan forbedre sine færdigheder indenfor computervidenskab samt deres selvtillid. Lige nu viser statistikker, at 1 ud af 5 computervidenskab studerende er kvinder, og derfor er der stadigvæk langt til målet.

Tre fordele som børn kan nyde godt af ved at lære kodning

Kodning handler ikke kun om programmering, det handler også om at udvikle færdigheder, som normalt ikke har noget at gøre med temaet. Børnene kan blandt andet udvikle sin kreativitet, når det kommer til at skabe sine egne design, grafik, fantasiverdener og så videre.

Med programmering lærer børn også at arbejde på projekter sammen og dermed blive bedre til gruppearbejde, som kan hjælpe i andre fag samt klæde dem på til arbejdspladsen.

Børnene kan endda udvikle empati med programmering. Når vi designer et produkt til andre, lærer vi om brugeroplevelsen og den psykologi, der ligger bag brug af vores produkt. Her fokuserer vi på at skabe den bedste brugeroplevelse for andre og dette hjælper os med at udvikle empati.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst