annonce

Onlineløsning sikrer dig nye bildæk i høj kvalitet til de skarpeste priser

Værkstedskæden Skorstensgaard har netop lanceret en webshop, hvor de danske bilejere selv kan klikke sig frem til et nyt sæt sommer-, vinter- eller helårsdæk. Montering og afbalancering er naturligvis med i prisen.

Det allerbedste vejgreb får du, hvis der slet ikke er mønster på dine bildæk. Det kender vi fra Formel 1, hvor racerkørerne i tørt og godt vejr vælger de såkaldt ”slicks” - altså dæk helt uden mønster.

Men til daglig kører vi bilister jo ikke rundt på en racerbane i solskin - og derfor dur det ikke med mønsterfri bildæk. Vi skal have et fast greb i vejbanen, også når det er vådt, koldt og blæsende.

De fleste bilejere er da også godt klar over, at man bør montere dæk, der er afstemt efter årstiden, på sit køretøj. Altså at man kører med gode vinterdæk i det kølige halvår, mens det omvendt er fornuftigt at køre med sommerdæk fra rundt regnet påske til efterårsferien.

En tommelfingerregel siger, at man så absolut skal overveje vinterdæk, når kalenderen viser november - og at man omvendt kan smide ”vinterfrakken”, når det atter bliver 1. april. Man skal dog altid tage bestik af temperaturerne.

Cirka 1500 forskellige dæk på lager

Nu har den landsdækkende Skorstensgaard-værkstedskæde lanceret en webshop på sin hjemmeside, hvor det er både overskueligt og billigt at investere i nye dæk til sit køretøj. Inkluderet i investeringen er også montering og afbalancering af de nyindkøbte dæk.

Udbuddet af dæk er noget nær enormt, og der vil altid være op imod 1500 forskellige dæk-modeller at vælge imellem. Med andre ord, vil noget nær enhver bilejer kunne købe nøjagtig de dæk, der skal til for at holde familiens Ford Fiesta kørende - eller hvad der nu står parkeret under carporten.

Med den nye webshop kan man i ro og mag finde frem til et sæt nye dæk - hvad enten man er på jagt efter vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk. Skorstensgaard-kæden tilbyder dæk fra etablerede mærker som Bridgestone, Continental, Firestone, Michelin og Pirelli. Apropos Formel 1 - så er det i øvrigt sidstnævnte fabrikant, der er eneleverandør til motorsportens kongeklasse.

Få styr på dækkets størrelse

Vælger man at købe dæk på Skorstensgaards nye dækshop, så er man sikret tre års garanti på dækkene.

Det er vigtigt, at man kender størrelsen på ens dæk, inden man bestiller nye dæk på hjemmesiden. Og det er slet ikke så vanskeligt, som det ellers kan virke til - det kræver egentlig bare, at man kaster et blik på de nuværende dæk. Her er det nemt at få øje på en række tal, der står på siden.

Et eksempel er en Ford Mondeo, som i sit udgangspunkt typisk kører med dækstørrelsen 215/60 R16 95.

Det første tal fortæller, at dækkets bredde er 215 millimeter, mens tallet 60 angiver dækkets højde i procent i forhold til dækkets bredde. Forkortelsen R betyder radialdæk, mens tallet 16 angiver fælgens diameter. Det sidste tal angiver et særligt load-index, som handler om den maksimalt tilladte vægt per dæk.

Et stort udvalg til skarpe priser

Det lokale Skorstensgaard-værksted hjælper naturligvis altid med at finde dækstørrelsen - og når det er sikret, så kan bestillingen gå i gang.

På webshoppen skal er det udelukkende de første tre tal, der skal bruges - altså her 215, 60 og 16. Det er dog kun de første tre tal, som skal bruges på webshoppen - og taster vi eksempelvis 195, 55 og 16 ind, så resulterer det i mere end 20 forskellige muligheder.

Herefter skal man så afgøre, om man er mere til Michelin end til Firestone - eller om der skal stå Continental på dækkene i vinterhalvåret. Og man skal naturligvis også vælge, hvor vidt der er tale om fire sommer-, vinter- eller helårsdæk.

Der er et lille ikon, som figurerer ved hver dæktype i øverste højre hjørne. En sol indikerer sommerdæk, mens en iskrystal fortæller, at der er tale om et vinterdæk. Hvis begge ikoner optræder, så er der tale om et helårsdæk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.