annonce

Overvejer du at skifte branche? Sådan kommer du videre

Der kan være mange årsager til at man ønsker at lave et brancheskift. Det kan være at dit arbejdsområde er blevet nedlagt, du er blevet syg og derfor forhindret i at udføre dit nuværende arbejde, eller du bare ønsker at prøve nogle nye udfordringer af.

Det kan være en udfordring i dag at lave et brancheskift, uden relevant uddannelse eller erfaring, så du får her et par råd til hvordan du gennemføre et brancheskift på.

Omformulér dine kompetencer

Få alle de informationer du kan med i dit CV eller ansøgning. Hvis du har noget erfaring inden for den branche du ønsker at arbejde i, så læg fokus på dem.

Se på kompetencerne fra den anden branches synspunkt. Hvordan er det relevant for dem? Hvis du fx er revisor og laver dine kunders regnskaber, har du udover erfaringer med regnskab også erfaring inden for kundehåndtering, hvilket er relevant i de fleste brancher.

Opdatér dit CV, med nutidssprog og nye betegnelser, så dine kompetencer fremstår aktuelle. Hvis du har været sælger, så kald det for Key Account Manager, hvilket det bliver kaldt i dag.

Begrund dit ønske om brancheskift

Et brancheskift, kan bl.a. betyde at du må gå fra en stilling med ledelsesansvar til en uden. Du skal derfor komme med en god beskrivelse i din ansøgning, om hvorfor du søger et job hos netop dem. Forklar hvad de vil ”vinde” ved at ansætte. Forklar med dine kompetencer og hvorfor du vil være god til jobbet med dine erfaringer.

Med digital karriererådgivning kan du få en times 1:1 onlinesparring med personlig rådgivning, CV-tjek, øvelser samt ny viden om jobsøgning om hvordan du på bedste måde kan sikre dig et job inden for den nye branche du ønsker at træde ind i.

Tag relevant videreuddannelse

Hvis dit karriereskift kræver en videreuddannelse, eller måske en ny uddannelse, skal du undersøge om du opfylder adgangskravene. Uddannelsesstedet kan vurdere om dine nuværende kvalifikationer kan erstatte den nye uddannelse, eller måske dele af den. Man kan dog ikke forudsige dine konkrete jobmuligheder efter endt uddannelse, så spørg evt. skolen om hvordan de ser på dine fremtidsmuligheder.

Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at takke ja til kurser og uddannelse, der kan hjælpe dig på vej til at få det job du drømmer om. Det kræver selvfølgelig at du har mulighed for at klare dig til en SU-indkomst, som højst sandsynligt er en del lavere end din nuværende indkomst. Det kan dog være en langsigtet investering at tage en uddannelse, der fører til dit drømmejob med en god løn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.