annonce

Personlig afskedsceremoni: Alternative muligheder

Har du og din familie mistet et menneske, der stod jer nært for nyligt? Så er I sandsynligvis kendt med alle de pludselige spørgsmål, I skal finde svar på samt de praktiske opgaver, I skal tage vare om.

Har afdøde utraditionelle ønsker til gravsted eller spredning af aske, eller kunne I tænke jer at få et indblik i alternative løsninger med henblik på en afskedsceremoni, kan I med fordel læse videre på denne artikel.

Alternative og personlige valg

Kunne I tænke jer at kombinere en traditionel ceremoni i kirken med et alternativ til ceremonien på kirkegården, har I flere valgmuligheder. I dag er der stigende efterspørgsel på både skovbegravelser og askespredning, eftersom det kan føles som en langt mere personlig afsked for de pårørende.

Først og fremmest er det vigtigt, at I medtænker, at det ikke er alle bedemænd, der understøtter disse alternative valg. Derfor bør I være opmærksomme på, hvilken bedemand I kontakter, såfremt I ønsker askespredning eller en skovbegravelse.

Askespredning

Der kan være flere årsager bag, at I som pårørende eller afdøde ønsker en askespredning. Det kan blandt andet skyldes, at afdøde har en speciel tilknytning til havet, hvorfor det er naturligt, at vedkommendes livsrejse også slutter til søs. Derudover kan det også skyldes, at afdøde eller pårørende ønsker at undgå en fast gravplads. På den måde sparer pårørende vedligeholdelse og årlige udgifter.

Har afdøde selv nedskrevet et ønske om askespredning i “Min sidste vilje”, bør I oplyse det til bedemanden. Har afdøde ikke nedskrevet ønsket, men I som pårørende ønsker det, skal der søges om tilladelse, hvilket bedemanden ligeledes kan hjælpe med.

Skovbegravelse

Har I som pårørende svært ved at forestille jer, at afdøde skal hvile på en kirkegård, men I ønsker stadig et fast sted, som I kan besøge i ny og næ? Så kan I med fordel vælge en fredfyldt skovbegravelse. Dog er det værd at nævne, at I ikke kan vælge frit mellem landets skove, men derimod skal I finde såkaldte fredsskove, hvor der ikke nedfældes træer mv.

Vil det give god mening for jer som pårørende at give afdøde hvile i skovens dybe stille ro, kan I med fordel vælge Jyske begravelser - bedemand i Aalborg . De har mange års erfaring med alternative gravsteder og afskeder, hvorfor de med garanti kan hjælpe jer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.