annonce

Piskesmæld er en usynlig lidelse - men der kan stadig være erstatning at hente

Hos STORM Advokatfirma i Aalborg oplever man en udvikling i antallet af henvendelser vedrørende sager om erstatning ved personskade.

Dette skyldes dog ikke nødvendigvis, at antallet af personskader er stigende, men snarere at der er kommet opmærksomhed på, at det i langt de fleste tilfælde kan betale sig at have en professionel advokat inde over sagen.

Selvom personskader i juridisk regi er et vidt begreb, der kan udløse godtgørelser og erstatninger af forskellig karakter, så er der imidlertid særligt én skadetype, der ofte giver giver grå hår og udfordringer i systemet: nemlig piskesmæld.

Hvorfor det kan være svært at få erstatning for piskesmæld

Sager om erstatning ved personskade kan være en lang, juridisk proces, og det opleves i særdeleshed som vanskeligt at få tilkendt erstatning ved piskesmæld som følge af eksempelvis en trafikulykke. Dette skyldes, at piskesmæld er lægeligt svært at bevise, da det ikke er en skade, der kan påvises ved hjælp af røntgen, scanninger eller lignende.

Piskesmæld kaldes derfor også ofte for en usynlig lidelse, der ikke desto mindre typisk er manifesteret fysisk. Langt de fleste oplever nemlig fysiske symptomer, der påvirker dem i forskellig grad, som f.eks. hovedpine, samt smerte og ømhed i skuldre og nakke.

Derudover oplever flere også koncentrationsbesvær, en udtalt træthed og hukommelsesproblemer, ligesom et piskesmæld også kan have psykiske konsekvenser.

Når det er sagt, opstår et piskesmæld ved, at nakken og halsens bløddele udsættes for en pludselig kraftpåvirkning, og der sker en forvridning af halshvirvelsøjlen. Dette kan opleves særdeles smertefuldt, ligesom det kan kræve både tid og ressourcer at behandle.

Som udgangspunkt bør man hurtigst muligt, efter ulykken er sket, og symptomerne på piskesmæld viser sig, tage kontakt til sin læge og beskrive de gener og smerter, man oplever. På den måde kan disse blive noteret i ens journal, hvilket kan have stor betydning for en eventuel erstatningssag.

Hvornår kan man få erstatning for piskesmæld?

Har man fået piskesmæld, kan man i flere tilfælde være berettiget til forskellige godtgørelser og erstatninger, afhængigt af i hvilken sammenhæng piskesmældet er opstået. Mulighederne for erstatningsposterne varierer nemlig alt efter, om smældet er sket i forbindelse med en trafikulykke, en arbejdsskade, en fritidsulykke eller lignende.

Det er således typen, der afgør, om man kan tilkendes advokatbistand, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, for tab af erhvervsevne, svie og smerte m.v.

Uanset i hvilken forbindelse piskesmældet er opstået, vil man som udgangspunkt dog altid være berettiget til en godtgørelse for varige mén.

Udover disse erstatningsposter, kan man være berettiget til yderligere godtgørelser via egen ulykkesforsikring. Det er derfor altid en god idé at melde et piskesmæld til sit forsikringsselskab, da denne også i visse tilfælde kan dække udgifter til behandling med mere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden