annonce

Pottetræning

Pottetræning er noget, der går let for nogle og er en evig kamp med andre. Nogle børn sidder ofte på potten med tøjet på, men løber derefter for at lege. Eller de sidder lykkeligt og tilfredse på gryderne og synger og trolley i evighed.

Der er ingen facet for, hvornår et barn skal af med bleen. Nogle bliver klar tidligt, mens andre synes at være helt uinteresserede i at slippe af med bleen. En god regel kan være, at du prøver at få dit barn tørt omkring treårsalderen. Mange mennesker vælger at sætte pottetræning om sommeren, når der er mindre tøj og mindre vask, når ting går galt. Det er også lettere for de små at få tøjet hurtigt af, når det er mest presserende. Når du ender med bleer, er det ofte hurtigt fra barnet at vide, hvad de skal gøre, og indtil de skal være i en gryde eller toilet.

Men hvordan kommer du i gang? For mange er det en god effekt at belønne barnet for at gå i gryden. Klistermærker, for eksempel hvor de får en hver gang de vender sig bort i potte i stedet for ble, motiverer mange børn til at have noget fokus på det. For nogle kan det tage lidt tid at få børnene tørre, men ofte er det lettere, end du tror. Hvis du fokuserer på det i en kort periode, kan barnet hurtigt vænne sig til at bruge ble. Et lille tip til småbørnsforældre er, at når du først har fjernet bleen, skal du ikke sætte den på igen bare fordi du skal på en tur. Det kan føre til usikkerhed for barnet og behovet for at tænke over "har jeg ble eller ikke". Derfor kan det være en god ide at tilbringe en ferieuge hjemme eller i hytten for at sætte dit fulde fokus på pottetræning. Og have tålmodighed over, at nogle uheld vil ske. Hvis du har store problemer med pot / toilettræning, kan du også søge råd på sundhedsstationen. De har normalt nogle gode tip at komme med!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.