annonce

Rejs til Spanien – Danskernes klare favoritdestination

Spanien er stadig blandt danskernes helt klare favoritter, når der skal holdes ferie udenfor Danmark.

Spanien er bare et lækkert rejseland, uanset om man higer efter den rendyrkede solferie, den kulturelle ferie eller kombinationen mellem de to. Endeløse strande, smukke byer og et utal af spændende attraktioner og i tillæg til dette; 3000+ solskinstimer om året – hvad mere kan man drømme om?

Danskerne søger ofte mod de spanske kystområder, hvor også efterspørgslen på ferieboliger i Spanien er størst. Vi giver her to bud på dels en vaskeægte soldestination samt et mere ukendt område i Spanien, hvor autenticiteten er stor og oplevelserne mange.

Andalusiens perle ved Middelhavet – Almería

Strande med palmer, bjerge, ørken hvor fantasien kan vække legender til live og nok noget af den bedste tapas på sydkysten. Sådan opsummeres dette område i Spanien bedst. Hvis I vil være helt sikre på sol i ferien, så kan I med fordel leje en feriebolig på Costa de Almería, her skulle der nemlig være 320 solskinsdage om året. Og nej, dette er absolut ikke et traditionelt spansk turistområde, eller måske er det netop; altså traditionelt for spanierne, da de har holdt deres egen feriefavorit godt hemmelig i mange år. Spektakulære vulkanske klipper, meterhøje palmer, vilde agaver, de fineste sandstrande og et azurblåt hav, hvor de blå badeflag sjældent ses så talrige noget andet sted i Spanien.

Det er ikke kun solrigt, varmt og blændende smukt i Almeria, her sker der altid noget; et Ultra Maraton, Adventure Desert Rally samtidig med at både kulturen, historien og legender lever i bedste velgående.

Terminator, Game of Thrones, Asterix, Indiana Jones, James Bond samt tusindvis af Western optagelser, er alle blevet skudt i Tabernas ørkenens barske, men helt utrolig fascinerende landskab. Europas største ørken bliver stadig flittigt brugt til film og musikvideoer, men også til fuld fart og action, hvis I tager på en af de arrangerede adventure-ture enten med bil eller på ATV. Det er naturligvis også muligt selv at tage på eventyr, ad de afmærkede vandreruter.

Hvis I besøger westernbyen, som oprindelig blev bygget til Sergio Leones film „Hævn for dollars“ i 1965, skal der nok skrues op for fantasien, da stedet i dag nok er lidt mere ”turist“ end ”attraktion“. Døren ind til The Yellow Rose knirker dog stadig velkendt, støvet hvirvles også op, når en rytter kommer i fuld galop ned ad hovedgade, og I bliver sikkert en smule forskrækket ved det først skud. Så for barnlige sjæle vil det helt sikkert være en oplevelse ud over det sædvanlige.

Selvfølgelig skal I også besøge byen Almeria; hovedstaden med samme navn som regionen. Den gamle bydel er virkelig charmerende med de smalle gader, små tapas barer, hvor der helt traditionelt serveres små lækkerier, når der bestilles øl eller vin. De andalusiske specialiteter må I simpelthen prøve, det kunne være på Casa Puga eller La Mala eller for tapas med et twist: La Consentida.

Når mørket falder på summer gaderne af liv og borgen Alcazaba oplyses af et gyldent lys. Så er det historiske bygningsværk måske endnu mere imponerende end hvis det besøges om dagen. Planlæg dog eventuelt en eftermiddagstur til de skønne haver, som sikkert for mange virker bekendte. De blev nemlig brugt i Games of Thrones, dog sammenklippet med murerne fra Alcazar i Sevilla for at skabe den fiktive Kingdom of Dorne men absolut stadig hele turen værd.

Fantastisk traditionelt – Asturien

Blændende smuk, uspoleret, autentisk - og måske til tider en smule overset, sådan opfattes denne nordlige region i Spanien ofte.

De Kantabriske bjerge danner mod syd en naturlig grænse til resten af Spanien, og medvirker til, at der i Asturien stadig kan findes helt uberørte natur samt blomstrende og meget autentiske lokalsamfund. Små byer, med kirker fra middelalderen, putter sig ind i bjerglandskabet, indhyllet i duften fra grønne enge, hvor brune køer dovent tygger drøv, mens deres klokker sagte bimler. Traditionerne trives hos bjergbønderne med et næsten usynligt strejf af moderne tider, når køerne kaldes hjem for at blive malket, og der efterfølgende af mælken frembringes nogle helt forrygende oste.

Hen på efteråret mærkes tydeligt duften fra de mange modne æbler, som køres til de lokale saftpresserier. Gennem generationer er det stolte håndværk holdt i live på områdets saftpresserier. Det samme gør sig gældende for måden, hvorpå den færdige mousserende Sidrerias skænkes. Dette gøres med manér, som man altid har gjort, når armen højt hæves over glasset, hvilket hjælper til med at ilte de virkelig velsmagende dråber. Gør jer selv den tjeneste at besøge lokale markeder, mens I holder ferie i Asturien. Her kan I forsyne jer med de lækre oste og den søde æblevin, som man eksempelvis kan nyde på terrassen ved jeres feriehus i Asturien, omgivet af den smukke natur.

Selvfølgelig har vi ikke glemt kysten ud mod Biskayen, som er en uvurderlig del af denne smukke region. Her danner de hvide sandstrande en smuk trikolore med den krystal blå hav, skærmet af de grønne bjerge. Mar, Manzana, Montaña – vand, æbler og bjerge. De tre M’er danner det traditionelle fundament i området, og er samtidig beskrivende for nogle af de største oplevelser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.