annonce

Ridesæson 2019: Sådan bliver du klar

Nu begynder vejret så småt at skifte over i varmere strøg, og man kan så småt fornemme forårets indtræden. Det betyder også, at vejret er til at komme ud – og dette gælder både for ryttere såvel som heste.

De fleste ryttere kan sikkert nikke genkendende til, at vinterhalvåret bliver langt, når der pludseligt bliver langt til eftermiddage på hesteryg, det værende sig på forhindringsbane eller en afslappende tur i skoven.

Heldigvis er det atter blevet tid, og derfor får du her lidt tips og tricks til at sikre, at du er helt klar til ridesæsonen 2019.

Hvad skal jeg have styr på?

En væsentlig del af klargøringen til sæsonstart vil lægge i at tjekke op på dit udstyr – både dit, men også udstyret til din hest. Du kan sammenligne det med, når dine havemøbler skal stilles ud efter kulde og slud har fortaget sig. Når vi bruger vores udstyr flere gange om ugen og har det i hænderne, så er det nemmere at holde styr på vores udstyrs tilstand, om der dukker skader op og lignende.

Det er til gengæld svært at spå om vores udstyrs tilstand, når det har lagt på lageret til opbevaring hen over vinterhalvåret, og derfor må man gå det systematisk igennem, inden man forsvarligt kan komme i gang med det, som for alvor trækker, nemlig ridningen.

Grunden til at det er så rasende vigtigt at få styr på udstyret er, at det er én af nøglepunkterne, når det kommer til at kunne ride sikkert. Din og hestens træning har meget at sige, men skulle uheldet være ude, så er det uhyre vigtigt, at dit grej er helt i orden.

Hvorfor er det så vigtigt med udstyret?

Vi tjekker vores udstyr af flere grunde. Primært på grund af sikkerheden der lægger i at sikre, at udstyret ikke er beskadiget, samt at det er forsvarligt at bruge. Derudover kan du også forlænge levetiden på dit udstyr med den rette behandling. Det er eksempelvis anbefalet at pudse din lædersadel en gang månedligt som minimum, og derudover efter behov. Til dette formål bruges læderolie.

Hvis du står og mangler nyt, så er det vigtigt at finde det rette udstyr. Dette gælder hest såvel som rytter, og vigtigheden af begge er bestemt ikke til at tage fejl af.

Til din hest er det vigtigt, at din saddel ligger ordentligt. Dette er hele udgangspunktet for, at din ridetur bliver en behagelig oplevelse, og i værste fald kan det resultere i rygskader til både dig og din hest. Derfor bør du sikre dig, at underlaget til din saddel er helt i orden.

Til ryttere er det selvsagt fuldstændigt essentielt, at der er styr på hjelmen. En hjelm er den vigtigste beskyttelse, hvis uheldet er ude. Ingen ved om det vil ske, men selv de bedste makkerpar kan blive overrasket, og i sådanne tilfælde er hjelmen dejlig at have spændt allerede inden, at man begiver sig ud på en ridetur.

Vi ønsker alle ryttere en fantastisk ridesæson i 2019, og må den første ridetur ude under den blå himmel være lige om hjørnet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst