annonce

Så dyrt er det at have hund

En hund er ingen billig investering. Det er til gengæld en investering i en mere aktiv, sjovere og hyggeligere hverdag. Der er nemlig garanti for mange timers hygge og underholdning med en hund i hjemmet. Det kan stort set alle hundeejere nikke genkendende til.

I dag kan man nærmest ikke besøge en dansk villavej uden at få mulighed for at hilse på menneskets bedste ven – hunden. Danmarks Statistik fortæller med en ny undersøgelse, at der er omkring 450.000 hunde herhjemme. Dette tal forventes at stige yderligere de kommende år.

Her får du et indblik i, hvor dyrt det er at have hund. Med den viden i baghovedet kan du lettere vurdere, om du, med udgangspunkt i din privatøkonomi, kan tillade dig at købe en hund.

100.000 kr. er prisen for en hund

Ifølge en nyere undersøgelse koster en hund omkring 100.000 kr. fra vugge til grav.

Ergo skal man have økonomien i orden, hvis man skal kunne investere i en hund til familien. De 100.000 kr. fordeler sig på følgende poster:

- Anskaffelsespris

- Foder

- Dyrlægebesøg

- Legetøj og møbler

- Diverse

….. med udgangspunkt i en levealder på omkring 12-13 år.

Vær opmærksom på, at de samlede udgifter kan variere meget alt efter hundens race og helbred. Det er for eksempel svært at forudsige, hvor mange penge man vil komme til at bruge på dyrlægeregninger. Det kan i øvrigt være nødvendigt at budgettere med penge til en hundefrisør, ifald man vælger at investere i en bomuldshund e.l.

Gennemsnitsprisen er 100.000 kr., men en hund kan selvfølgelig godt være betydeligt dyrere, ifald man udelukkende shopper eksklusive hundemøbler, hundelegetøj og hundefoder. Med andre ord afhænger dine udgifter i høj grad af dine købsvaner og præferencer, når det kommer til ting til hunden.

Foruden ovennævnte udgiftsposter skal der sættes penge af til en hundeforsikring – som minimum den lovpligtige forsikring. Du kan med god samvittighed tegne en udvidet forsikring, så du kan få en hjælpende hånd økonomisk, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade.

Opdatér dit budget ved køb af en hund

Da en hund koster omkring 100.000 kr. i dens levealder, er det selvfølgelig en post, man er nødt til at skrive ind i budgettet. Det er jo selvsagt ikke holdbart at købe en hund, hvis man nærmest ikke har råd til foder eller legetøj. Så er det bedre at udskyde drømmen om en hund – til man har fået styr på privatøkonomien. Uanset hvordan man vender og drejer det, så kommer ens nye hund til at få en vis betydning for ens privatøkonomi, hvorfor der bør tages højde for dette.

I værste fald kan du blive tvunget til at sælge din elskede hund, hvis du mod forventning ikke har råd til at have den alligevel. Dette vil dog aldrig komme på tale, hvis du lægger og overholder et budget. Endnu en gang er det værd at fremhæve værdien af et budget – det kan ganske enkelt ikke undværes.

Tillader din økonomi dig at købe en hund? Det er det helt store spørgsmål. Få eventuelt din bankrådgiver til at gennemgå din økonomi i tvivlstilfælde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst