annonce

Så mange unge sparer forsikringen væk

Unge sparer i stigende grad forsikringen væk.

1 ud af 5 unge sparer forsikringen væk – ifølge en nyere undersøgelse.

Det drejer sig helt konkret om de valgfrie, men nærmest obligatoriske, forsikringer i form af indboforsikringen og ansvarsforsikringen. At så stor en andel af ungdommen kvitter værdifulde forsikringer bekymrer mange forsikringseksperter, som mener, at samfundets unge løber en stor og unødig risiko.

Dette er også et reelt problem i det nordjyske, hvor man ellers har gjort en stor indsats for at informere og vejlede studerende om gunstige forsikringsmuligheder.

Derfor er tallet kritisk

Omkring 20 % af unge i aldersgruppen 21-24 år har enten fravalgt eller glemt at tegne en indboforsikring og dermed også en ansvarsforsikring. Det giver anledning til bekymring, idet man kan havne i en kritisk situation, hvis man får ubudne gæster og i den anledning får stjålet alle sine værdifulde møbler og smykker. I en sådan situation vil du nemlig ikke kunne få dækket dit tab, hvis du ikke har tegnet en indboforsikring. Ergo kan det have alvorlige konsekvenser ikke at have en indboforsikring. Man kan nemlig ikke gardere sig 100 % mod indbrud og andre uønskede hændelser.

I en tid hvor unge mennesker får flere og flere materielle goder i form af smartphones, tablets og laptops, er der god grund til at tegne en indboforsikring. Det kan nemlig koste store summer at erstatte alt dette, hvis uheldet er ude. Det er ikke desto mindre valgfrit, om man vil tegne en indboforsikring, som tilhører gruppen af valgfrie forsikringer.

Det er ikke risikoen værd

Er det risikoen værd at kvitte indboforsikringen for at spare et par tusinde om året?

De fleste danskere, herunder unge, vil svare nej til ovenstående spørgsmål. En årlig besparelse på nogle tusinde er trods alt ikke meget holdt op med det, man kan risikere at betale, hvis man bliver udsat for indbrud, kommer ud for en ulykke etc. Får du for eksempel stjålet møbler for 50.000 kroner, så vil du med garanti fortryde, at du ikke valgte at tegne en indboforsikring i sin tid. Husk dog, at det aldrig er for sent at få tegnet denne forsikring. Du kan med god grund tegne den allerede i dag, så du kan sove trygt og godt om natten.

Du skal, ifald du overvejer at droppe føromtalte forsikringer, være bekendt med, hvilken risiko du løber. Du bør endvidere have en plan for, hvad du vil stille op, hvis uheldet er ude. Det vil for eksempel være nyttigt at have en økonomisk buffer, som netop kan dække uforudsete udgifter. Dog er det mest hensigtsmæssigt at tegne en forsikring.

Sammenlign dig vej til den billigste forsikring

Som enhver anden ung under uddannelse ønsker du at passe på dine penge. Det er helt naturligt og på sin vis fornuftigt, ifald det ikke er ensbetydende med, at du fravælger vigtige forsikringer. I stedet for at spare forsikringen væk bør du sammenligne dig vej til den billigste forsikring. Det kan du gøre på nettet, hvor alle de store forsikringsselskaber er til stede. Det tager som regel under 5 minutter at indhente en håndfuld tilbud. Søg tilbud i dag og få styr på dine forsikringsforhold.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.