annonce

Sådan bliver du indkaldt til flere jobsamtaler

Hvad enten du er jobsøgende, fordi du er arbejdsløs, eller blot har et ønske om forandring i dit arbejdsliv, kan jobsøgningen hurtigt blive en demotiverende og opslidende proces. Særligt, hvis du oplever at sende ansøgning efter ansøgning uden at blive indkaldt til jobsamtale, kan det være svært. I denne artikel får du fire råd til, hvordan du bliver indkaldt til flere jobsamtaler.

Skriv en god profiltekst til dit CV

At du har de rette kvalifikationer til jobbet er selvfølgelig afgørende for, om du bliver indkaldt til en samtale. Men selv hvis du har de rette kvalifikationer på dit CV, er det værd at investere lidt tid i at skrive en god profiltekst til dit CV. Det er især vigtigt, hvis du er nyuddannet. Med en interessant og professionel profiltekst skiller du dig ud, fanger læserens opmærksomhed og viser samtidigt lidt af din personlighed. Her kommer dine mere bløde kvalifikationer i spil. Nævn nogle af dine personlige kvalifikationer, som ellers ikke fremgår andre steder på dit CV og giv eksempler på, hvornår du har haft disse kvalifikationer i spil. At skrive en god og fængende profiltekst til dit CV kan dog være svært og du kan derfor med fordel bruge denne side til inspiration . På siden finder du en lang række eksempler på gode profiltekster, som du også kan bruge som skabelon, hvis du har svært ved at lave teksten helt fra bunden.

Fokusér ikke kun på opslåede stillinger

Mange ledige stillinger bliver slet ikke slået op, men bliver i stedet besat gennem kontakter. Et andet godt råd er derfor at inddrage dit netværk i din jobsøgning, fordi det øger muligheden for, at en af dem kender en, som kender til en ledig stilling i din branche. Du kan bruge venner, familie og tidligere studiekammerater, men også hele dit netværk på de sociale medier, når du søger job. Vær opsøgende og åben omkring, hvilken type job du søger. Derudover kan du også søge uopfordret. Selvom det kan være grænseoverskridende at søge et job uopfordret, har det mange fordele, og mange virksomheder benytter sig faktisk af uopfordrede ansøgninger, fordi de sparer tid og ressourcer, hvis de alligevel skal rekruttere en ny medarbejder. Jævnfør næste punkt skal du selvfølgelig sørge for at være velforberedt, når du sender en uopfordret ansøgning.

Lav research og målret din jobsøgning

Lad være med at lave en standardansøgning, hvor du blot ændrer virksomhedens navn på ansøgningen. Det er tydeligt for virksomheden, at ansøgningen ikke er målrettet dem, og du virker derfor ikke specielt interesseret i jobbet. Det mindsker din chance for at blive indkaldt til jobsamtale. Research virksomheden, inden du søger, så du kan målrette din ansøgning til dem. Din ansøgning skal give virksomheden svar på, hvorfor du besidder netop de kompetencer, som de mangler, og det kan du kun give dem svar på, hvis du har sat dig ind i virksomhedens behov. Brug derfor tid på at kigge på virksomhedens hjemmeside og sociale medier. Det er ikke bare din ansøgning, som skal målrettes virksomheden, det er også hele dit CV. Dit CV skal fremhæve det, som er relevant for den pågældende stilling.

Lav et CV, der skiller sig ud

Dit CV er ofte det første, som virksomheden læser. Nogle virksomheder modtager hundredvis af ansøgninger til en enkelt stilling. Derfor skal du sørge for, at dit CV hurtigt fanger læserens opmærksomhed - ikke bare på indholdet, som selvfølgelig skal fremhæve dine relevante kompetencer, men også på sit design. Du øger din sandsynlighed for at blive indkaldt til jobsamtale markant, hvis du sender virksomheden et professionelt og overskueligt CV med et flot design. Har du ikke selv kompetencerne til at designe dit CV, kan du gøre brug af online skabeloner, som er lavet af professionelle. Det får dit CV til at skille sig ud og blive bemærket. Det mest brugte CV er det kronologiske CV, men du kan også dele CV’et op efter kompetencer. Et stigende antal jobansøgere vælger som et supplement til deres mere traditionelle CV også at lave et hjemmeside-cv for at skille sig ud. Det er let at dele og at gøre grafisk interessant. Søger du job inden for hjemmesidedesign eller produktion af tekst, er dette samtidigt en oplagt måde at få vist dine kompetencer frem på.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.