annonce

Sådan bliver du klar til kør-selv ferien

Har du planer om at tage på kør-selv ferie med hele familien i den nærmeste fremtid, og er det måske første gang, du skal på sådan en tur, kan det være, du har brug for lidt hjælp eller inspiration til, hvad du skal sørge for, og hvordan du får en så god tur som overhovedet muligt.

Kør-selv ferie er en speciel form for ferie, da det kræver lidt mere tålmodighed og udholdenhed, blandt andet for bilens passagerer, da det kommer til at tage meget længere tid end at flyve. Omvendt er der en enorm frihed i at have bilen med sig på sin ferie, og så er det også meget hyggeligere at rejse på den måde frem for en stresset flyvetur.

Få styr på det tekniske

Først og fremmest kan det være klogt at få styr på det tekniske. Har du en bil, der er i stand til at køre dertil, hvor du skal hen? Har du et reservedæk, lappeskum, forstand på at fylde olie på bilen eller hvad du nu kan få brug for undervejs?

Det kan også være en god ide at kende til bilens hjuldata, hvis du skulle få brug for det. Har du brug for mere info om bilens model, kan du også finde biloplysninger tilgængelige her. Så burde du være dækket ind på det område.

Lav en komplet pakkeliste

Når der er styr på det, skal du i gang med at finde ud af, hvad du skal have med af grej, kufferter, tøj og udstyr på din ferie. Derfor bør du så hurtigt som muligt gå i gang med at lave en udførlig og komplet pakkeliste, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvad du skal have med i bilen.

Det er også en rigtig god måde til ikke at glemme nogle vigtige ting. Laver du pakkelisten i god tid, har du tid til at komme på vigtige elementer, som du måske ikke har husket på i første omgang, da du lavede listen.

Book hoteller til overnatninger undervejs

Skal du køre langt, kan det være en rigtig god idé at booke hoteller undervejs, som I kan overnatte på. Går turen eksempelvis til Italien eller Spanien, er det næsten et must med en enkelt overnatning eller to undervejs.

Det er lige før, det er for risikabelt at kaste dig ud i en direkte tur uden overnatninger, da du kommer til at køre i noget nær et døgn, hvis ikke mere, og det er ikke forsvarlig. Så få styr på, hvor I skal overnatte undervejs, og vælg gerne hoteller tæt på motorvejen, så I nemt kan komme tilbage på ruten igen.

Sørg for snacks til bilen

Og så må I heller aldrig køre uden snacks. Det er et must på en kør-selv ferie. Det behøver ikke nødvendigvis at være slik og søde sager, men en lille smule ville jo ikke gøre noget. Det vil alle passagererne i bilen nok også være enige om.

Sørg eventuelt gerne for snacks, der ikke krummer eller sviner alt for meget, så det ikke er noget problem at køre og spise dem samtidig. Hvis I glemmer snacks, er der heldigvis altid den mulighed at køre ind forbi en tank og fylde op på den konto også.

Underholdning til de små

Har du børn med i bilen, kan du allerede nu være sikker på, at de kommer til at kede sig undervejs. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for, at de har noget at underholde dig med på turen, så de ikke bliver hysteriske og sure undervejs. For så er det ikke sjovt for nogen at køre afsted.

Det kan eventuelt være en iPad med en masse film og spil, som de kan hygge sig med. Det kan også være klistermærker, en tegnebog eller andet, som ikke sviner for meget. Husk altid at have en oplader med til iPad og telefoner, som kan sættes i cigarettænderen, så I kan lade op undervejs.

Hvis uheldet skulle være ude

Hvis uheldet skulle være ude, og I ender med at få brug for autohjælp undervejs, kan det være en rigtig god ide at have et abonnement på vejhjælp, der også dækker i Europa.

På den måde kan du nemt ringe SOS, hvis der skulle være sket noget, og du kan nemt få vejhjælp ud til stedet uden yderligere omkostninger. Det er et must, hvis du skal på kør-selv ferie i Europa.

Og så må du ellers bare nyde den fantastiske tur, som I kommer til at få sammen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.