annonce

Sådan bryder du ud af hamsterhjulet

Det kan være svært at bryde ud af vante rammer og rutiner, men der kan være mange fordele i at gøre det.

Nogle finder tryghed i den daglige rutine, hvor gentagelse og genkendelighed spiller en stor rolle. Andre føler sig klemte, hvis rammerne bliver for snævre, og søger derfor en mere varieret hverdag, hvor der er plads til at være mere spontan. Hvis du hører til sidstnævnte gruppe, så kan du med fordel læse med her.

Mennesket er et vanedyr

I hverdagen har de fleste mennesker en daglig rytme, som de følger, uanset om der er børn i familien eller ej. Vækkeuret ringer på samme tid, ruten til arbejdet er den samme, og hvis der er børn i familien, skal de hentes, afleveres og fragtes til og fra fritidsaktiviteter. Den rutine passer de fleste mennesker udmærket, for vi mennesker er jo vanedyr.

Men, det er ikke alle, der trives i det daglige trummerum. Nogle har det bare bedst med, at der sker nye ting, som kan spice dagligdagen lidt op og give nogle nye perspektiver på tilværelsen.

Ryst posen og dyrk eventyrlysten

Hvis du for alvor er træt af din hverdag og føler, at du sidder fast i hamsterhjulet, så er det om at ryste posen inden for mulighedens rammer. Forandring fryder som bekendt. Måske skulle du kigge ud over landegrænserne og søge ud i verden.

Mange danskere har succes med at søge job i udlandet eller spare op til en længere rejse, der kan tilfredsstille eventyrlysten. Hvis du er i et forhold og har børn, er det selvfølgelig et større puslespil, der skal gå op. Men det er værd at tage op til overvejelse, hvis udenlands-trangen melder sin ankomst.

Rusk op i dine daglige rutiner

Man behøver selvfølgelig ikke at rykke teltpælene op. Små justeringer i hverdagen kan også gøre en forskel. Du kan for eksempel tage en anden cykelrute, end du plejer, lære at lave orientalsk mad på et kursus og overraske familien med helt nye retter. Du kan flytte rundt på møblerne i din bolig, få en helt ny frisure og lære et nyt sprog.

Alle disse tiltag vil ruske lidt op i dine rutiner og pifte hverdagen betydeligt op - også selvom det bare er bitte små justeringer. Alt har ret, når det kommer til ændringer i rutinen. Det er nemlig ikke altid en nem ting at ændre på indgroede vaner - men det kan lade sig gøre.

Mere energi og farve i hverdagen

Det kan også være, du skal søge nye udfordringer på dit arbejde ved at bede om nogle anderledes opgaver, der ligger ud over rutinen. Eller måske skal du sætte en pind i hamsterhjulet ved at finde en ny sjov hobby, der vender op og ned på din hverdag. Tango, yoga eller svømning? Muligheder er der nok af, det handler om at justere der, hvor det passer bedst ind i dit liv.

Desuden handler det om at gøre det med måde, så det ikke stresser og tager energi fra dig - men tværtimod tilfører ny frisk energi og flere farvenuancer til din genkendelige hverdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.