annonce

Sådan får du et bedre indeklima – Genvex anlæg

Et godt indeklima er en vigtig del i vores daglige liv for både vores sundhed og psyke.

I koldere perioder bliver vi dårligere til at lufte ud, og det kan have markante konsekvenser for vores søvn, åndedræt og generelle helbred.

Ting som temperatur, partikler, støv og fugt kan have stor påvirkning på den luft, vi befinder os i størstedelen af tiden. Og hvis der er dårlig, tung og fugtig luft i din bolig, på din arbejdsplads og hvor, du ellers befinder dig, kan det resultere i hovedpine, dårlig nattesøvn med mere.

I denne artikel vil vi derfor komme lidt mere ind på, hvordan du kan forbedre dit indeklima i dit hjem.

Luft ud!

De færreste danskere sørger for at lufte ud til daglig, selvom det faktisk er en ting, vi bør gøre hver evig eneste dag. Og det er altså ikke nok bare at åbne vinduet i et par minutter. Det skal gøres ordentligt med gennemtræk.

Jo flere vinduer, du åbner, jo bedre er det. Der skal kunne trække luft ind af ét vindue, så det kan komme ud af et andet. Du skal sørge for at åbne vinduerne helt, da det altså ikke er nok at have vinduet åbent på klem.

Der skal luftes ud mindst tre gange dagligt i ti-femten minutter per gang. En god huskeregel er at lufte ud om morgenen, når du lige er stået op, når du kommer hjem fra arbejde eller skole samt inden, du går i seng.

Derudover er det en god idé at lufte ud i forbindelse med madlavning, da der ofte bliver afgivet vanddamp og lignende til luften.

Få et Genvex anlæg til at hjælpe

En anden måde, du kan få et bedre indeklima på, er ved at anskaffe dig et effektivt genvex anlæg. Genvex anlægget er et ventilationsanlæg, som kan forbedre luften i dit hjem.

Andre tips til et godt indeklima

Der er slutteligt en række råd, du kan følge, hvis du vil gøre indeklimaet i din bolig eller på arbejdspladsen bedre.

Du bør eksempelvis aldrig tørre tøj indendørs, da fugten fra tøjet kan ende med at sætte sig i luften. Når du laver mad, skal du bruge emhætten samt lade den køre i en ti minutter, efter du er færdig med at lave mad.

Hold døren til badeværelset lukket, når du bader, og sørg for at fjerne overskydende vand fra vægge og gulv. Hold dørene åbne i dit hjem, så luften cirkulerer – bortset fra badeværelsesdøren.

Og gør regelmæssigt rent med gode rengøringsmidler, så der ikke er for meget støv, partikler, snavs eller kemikalier, du kan indånde.

Sådan får du et godt indeklima. Luft ud, anskaf dig eventuelt et Genvex anlæg, gør rent, og tør ikke tøj indendørs.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.