annonce

Sådan får du mest ud af din vinterhave

Der findes faktisk utroligt mange muligheder i din vinterhave.

Vinteren er ikke just der, man sætter sig ud i haven. Men det er rigtig synd, for ens have kan, med lidt arbejde, blive rigtig god om vinteren også. En vinterhave kan have sin helt egen charme, som gør det til en rigtig god oplevelse at være haveejer om vinteren. Med disse tips, kan du nemt få en hyggelig have om vinteren også.

Gør din have mere interessant

Det er ikke altid nemt at finde overskuddet frem til en dag i haven om vinteren. Men nu hvor sneen endnu ikke har lagt sig, kan man med fordel gøre lidt ud af haven, da man på den måde vil kunne få et rigtig godt udbytte af den samt flere spændende oplever udendørs – året rundt.

Det danske vejr

Det danske vejr er ikke altid til at regne med. Vi ved aldrig, om vores vinter byder på frostgrader og sne eller på plusgrader og regn eller noget midt i mellem. Og dette er nogle faktorer, som er vigtige for at kunne plante sin have bedst muligt.

Plant din have spændende

Hvis din have på nuværende tidspunkt er grå og trist, kan det være en rigtig gode ide, at du planter dig ud af problemet. For der findes faktisk planter, buske og træer, som også er rigtig fine her om vinteren. De vil helt sikkert give dig mere lyst til at være i haven, trods kulden.

Placeringen er vigtig

Når du så skal plante dine vintergrønne planter og buske så sørg for at placere det, så du får mest muligt ud af dem. Dette kan eksempelvis være ved hoveddøren eller steder i haven, som du kan se inde fra dit vindue. På den måde kan du blive inspireret til at nyde din have endnu mere.

Husk at hvile dig

Hvis du så går en tur i haven om vinteren så sørg for at have nogle steder, hvor du kan sætte dig ned og hvile dig. Det vil gøre, at du vil bruge haven mere med eksempelvis en kop kaffe eller te. Hvis der er hyggelige kroge i haven, som giver dig fred og ro, vil du være mere tilbøjelig til at bruge haven.

Lys din have op

Der er ikke noget hyggeligere i vintermørket, end at kunne kigge ud i en smukt oplyst have. Derfor kan det være en god ide, at du sætter lyskæder rundt om din træer og grene, som du kan se fra vinduet, eller som du ser på vejen fra bilen til hjemmet. Disse kan også sættes omkring hoveddøren, så man kigger på det, hver gang man går ind og ud af huset.

Grønt om vinteren

Selvom belysning i haven er rigtig flot, så er det også rigtig rart at have noget grønt at kigge på i dagtimerne. Dette kan både være i form af træer, grene, eller planter der blomstre om vinteren.

Planter og træer der er flotte uden blade

Der findes både træer, planter og buske som er grønne og blomstre om vinteren. Der findes også træer, som er rigtig flotte, selvom de ikke har blomster eller blade på. Dette skyldes simpelthen, at de har flotte bare grene. Dette er eksempelvis japanske kirsebærtræer eller kornelbuske, som er flotte og har farve om vinteren. Kornelbuskens grene er nemlig både røde, gule eller limegrønne om vinteren.

Grønne planter

Du kan også sørge for at plante noget stedsegrønt, som har blade eller springer ud om vinteren. Dette kan eksempelvis være et nåletræ, som står flot og grønt om vinteren, som netop også ser rigtig fint ud med lys på. Derudover kan du plante taks, som er grønne og kan klippes i sjove former og figurer om vinteren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.