annonce

Sådan får du skabt overblik for dine medarbejdere

Et overblik over medarbejderne kan i særdeleshed gavne en virksomhed.

At få skabt overblik for ens medarbejdere er en meget vigtig arbejdsopgave for en leder. Dette skyldes, at medarbejderne vil være mere effektive og efficiente i forbindelse med deres arbejde, hvis de har det rette overblik. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan gøre det nemmere for dine medarbejdere at have det rette overblik.

Møder

For at sikre sig, at ens medarbejdere har det rette overblik og ikke er i tvivl om deres arbejdsopgaver, så er det vigtigt, at man sørger for at holde møder jævnligt. Hvor ofte det vil være en god ide at holde møder, afhænger af ens virksomhed og ens medarbejdere.

Som tommelfingerregel kan det dog være en ide at holde møder én gang hver uge. På denne måde får man skabt et godt overblik, både for sig selv som leder, men også for sine medarbejdere.

Mål

At opstille mål, som der skal efterleves, er en vigtig del af at skabe overblik i ens virksomhed. Det er vigtigt, at alle ens medarbejdere har styr på, hvilke mål de dagligt skal forfølge. På denne måde sikrer man sig, at ens medarbejdere ikke begynder at forfølge egne mål i stedet for virksomhedens overordnede mål. Ønsker man at opstille flere forskellige mål, så er det vigtigt, at man sikrer sig, at der er målkongruens. Med dette menes, at målene støtter op om hinanden og ikke modarbejder hinanden.

For at skabe gennemsigtighed for medarbejderne og for dagligt at minde dem om virksomhedens mål, så kan det være en ide at benytte en opslagstavle. Med en opslagstavle, som hænger synligt, vil medarbejderne aldrig være i tvivl om, hvilke mål der skal efterleves i det daglige arbejde.

Intranet

Stort set alle virksomheder benytter sig af intranet. Dette skyldes, at et intranet er en utrolig god metode til at skabe overblik for ens medarbejdere. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis man sørger for at benytte intranettet på den rette måde. Man bør sørge for, at alle ens medarbejdere har adgang til et fælles intranet og at alle medarbejdere ved, hvordan intranettet skal benyttes. Derudover kan det være en ide at dele daglige nyheder på intranettet, så alle medarbejderne er opdaterede.

Sparring

Sparring er et særdeles vigtigt element i forbindelse med at få skabt overblik for ens medarbejdere. Hvis medarbejderne sparrer med hinanden på tværs af virksomheden og ikke blot har fokus på deres egen afdeling, så vil det også være meget nemmere for medarbejderne at hjælpe hinanden tværfunktionelt i virksomheden.

På denne måde sikrer man den bedst mulige udnyttelse af medarbejdernes kompetencer. Derudover sikrer man samtidig, at medarbejderne har overblik over, hvad der generelt sker i virksomheden, hvilket også vil være med til at sikre, at virksomhedens mål efterleves.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden