annonce

Sådan får du styr på din arbejdsdag

Uanset om du er direktør eller medarbejder, er det en irriterende at gå hjem med en følelse af, at du ikke nåede det, du skulle.

Måske har du arbejdet hårdt hele dagen, men har sat dig for ambitiøse mål, eller måske har du undervurderet, hvor lang tid tingene tager. Ofte er det ikke en dårlig arbejdsindsats, der skyldes, at du ikke når det, du skulle. Problemer kan opstå, når man mindst venter det, og pludselig er tiden løbet fra en grundet en ustruktureret arbejdsdag. Vi giver gode råd til, hvordan du går glad og tilfreds hjem.

Sørg for at lave tidsregistrering

At tage tid på dine arbejdsopgaver er en af de ting, der kan hjælpe dig med at strukturere din arbejdsdag på flere måder. Med tidsregistrering kan du sort på hvidt se, hvor lang tid tingene tager, og det kan hjælpe dig. Hvis du eksempelvis har arbejdet effektivt i syv timer, men stadig ikke har nået det, der var planen, kan du gå hjem med god samvittighed. Her kan en timer være med til at vise, hvor lang tid du har arbejdet.

En timer kan på sigt også give en indikation af, hvor lang tid tingene tager. Det kan du bruge i din planlægning fremadrettet og på den måde undgå at lave flere planer, end du kan nå. At lave en realistisk dagsordenen for din arbejdsdag giver en større chance for, at du går tilfreds hjem, og her er en timer guld værd.

Lav en effektiv forberedelse

At forberede din dag er nøglen til succes. Robert Brinkerhoff har lavet en model til effektsikring, der sørger for, at du er effektiv og dermed har en større chance for at nå det, du har planlagt. Modellen hedder 40-20-40, og går i sin enkelthed ud på, at du skal bruge 40% på at forberede dig, 20% på selve udførelsen og 40% på opsamling. Det kan lyde skørt, men forskning viser, at grundig og effektiv forberedelse giver en meget bedre udførelse. Derfor er forberedelse et nøgleord, når du føler, at du vælter rundt i møder, papirbunker og lappeløsninger.

En idé kunne være, at du bruger de sidste timer af en arbejdsdag til at forberede den næste dag.

Lav prioriteringer

Det er vigtigt, at du har en prioritering over dagens gøremål. Hvordan du prioriterer er forskelligt fra person til person, men en idé kunne være, at du starter med de opgaver, der skal gives videre til andre. Dernæst kunne du eksempelvis løse dagens småopgaver, og slutteligt kan du tage fat på større opgaver, som kræver mere tid, men som du har skrevet i din kalender i din forberedelse.

I forbindelse med dine prioriteringer kan du lave en to-do-liste og sætte opgaverne i rækkefølge efter prioritering. Hvis du bruger en timer i din hverdag, har du måske også en idé om, hvor lang tid de forskellige opgaver tager, og du kan derfor lave tidsestimater. Det giver orden, prioriteringer og et godt overblik, inden du starter på dagens arbejdsopgaver.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst