annonce

Sådan finder du de bedste kabler til dine Mac-produkter

Alle der har en Iphone, Ipad eller et andet Mac-produkt ved, hvor nemt lightning kablerne går i stykker eller bliver småskadede, så de ikke virker optimalt. Et par gang i lommen, hvor ledningen får et lille knæk, og så er det sket.

Det kan være rigtigt svært at finde de bedste kabler, hvis man ikke lige er tech-nørd, men sådan behøver det slet ikke at være. Man skal nemlig bare holde øje med nogle bestemte ting, når man er på jagt efter gode, effektive og holdbare Mac kabler.

Derfor er de billige kabler værst

Mange billige kabler kan have virkelig dårlig holdbarhed, hvis man bare er en smule hård ved dem, eller anvender dem ofte i hverdagen. Det er der både en avanceret og en simpel forklaring på.

Den simple forklaring er, at Apples kabler er produceret med en lang række chips indbygget, og det gør, at de nemt går i stykker. Kabler til en lav pris forsøger at efterligne dette, men lykkes sjældent, og derfor går disse indbyggede chips selvfølgelig i stykker, så snart man lige knækker ledningen en anelse.

Som forbruger har du forskellige muligheder, når du køber Mac kabler. Man kan vælge kabler med MFi chips, de originale Apple-certificerede kabler eller de uoriginale kabler. Ligegyldigt hvor man finder kabler med MFi chips, så er de normalt at høj kvalitet. De kan holde i lang tid, så du slipper for at skifte ud hver anden uge.

Selv de uoriginale chips, som ikke er certificeret af Apple, kan være af rigtig god kvalitet, så længe de er med indbyggede MFi chips. De er dog af noget mere varierende kvalitet, så der er det med at prøve sig lidt frem, indtil man rammer en god udbyder.

Det bedste kabel er ikke fra Apple

Udover MFi chips, så kan man også holde øje med, om Mac kablerne er med andre stik, så de kan anvendes til at oplade andre devices. De kabler der har den feature, er ofte af ringere holdbarhed og kvalitet.

Man kan altid vælge Apples egne kabler, hvis man vil være sikke på at få et kabel af god kvalitet, men faktisk findes der en række billigere alternativer, som ofte klarer sig bedre i en direkte test. De bedst Mac kabler skal være funktionelle, forholdsvis billige og have en god holdbarhed, og netop på holdbarheden falder Apples egne kabler sommetider igennem.

De gode kabler skal gerne holde minimum seks måneder. Det, der ofte gør forskellen i forhold til holdbarheden er, hvor hårde man bygger kablerne. Hvis man laver kablerne af et blødt materiale går det hurtigere i stykker sammenlignet med et hårdt kabel. De skal jo kunne klare, at man hiver lidt i dem en gang imellem.

De to ting, der oftest går i stykker på Mac kabler er chippen eller stikkene, som specielt i enden, der går ind i telefonen har tendens til at knække.

Så det bedste råd, når man skal vælge Mac kabler er at finde MFi kabler, og selvfølgelig at passe godt på, når man folder dem sammen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.