annonce

Sådan istandsætter du det gamle sommerhus

Denne artikel er lavet i samarbejde med phonixtag.dk og indeholder derfor betalte links.

Der er ingenting så skønt som et sommerhus. Det er et sted, hvor man kan tage familien med hen og slappe af. Et sted, der både er hjemligt, men som også smager af ferie. Hvor tiden står stille, pligterne sat på pause og hyggen skruet i vejret.

Står du overfor at skulle renovere et gammelt sommerhus og bringe det frem til år 2019? Så læs med her, hvor vi dykker ned i de bedste tendenser til sommerhuset.

Er dit sommerhus en energi-sluger?

Har du købt et gammelt sommerhus, der ikke har set antydningen af reparation siden udførelsen, sidder du højst sandsynligt inde med et hus, der er lidt at en energi-sluger. Det kan derfor være en god idé at fjerne væggene indvendigt, så du kan isolere huset.

Måske er det også på tide, at vinduerne bliver skiftet. De kan nemlig være årsag til, at varmeregningen løber løbsk. Og man skal som sagt ikke fyre for fuglene. Du kan vælge vinduer, der passer til sommerhusets stil, eller du kan vælge vedligeholdelsesfrie vinduer, der ikke kræver arbejde fra din hånd.

Giv huset ny tagdækning

Hvis dit sommerhus har flere år på bagen, er der en risiko for, at det også trænger til at få skiftet tag. Det er naturligvis vigtigt at vælge en form for tagdækning, der passer ind i sommerhusets samlede stil. Måske skal du have et grønt naturtag, der passer til et hus i skønne grønne omgivelser? Det er helt op til dine præferencer.

Gør haven let at passe

Når man skal istandsætte sit sommerhus, er det også vigtigt at have øje for husets have. Hvilke formål skal haven kunne opfylde? Det er jo nok de færreste, der ønsker at tilbringe deres ferie i sommerhuset med ekstra havearbejde. Derfor bør du tænke dig grundigt om, inden du køber hele planteskolens udvalg og planter det i haven.

Tænk i stedet i planter, der er nemme at vedligeholde. Og også gerne planter, som ikke er afhængige af en daglig omgang vanding. For det er jo ikke nødvendigvis sikkert, at man tilbringer hele sommeren i sit sommerhus.

Du kan også anlægge dele af haven til blomstereng, der ikke kræver pasning. Du skal blot kaste nogle frø i foråret og se blomster og planter spire i løbet af sæsonen. Og du kan se på din have uden dårlig samvittighed. En blomstereng er også godt for bier, sommerfugle og insekter. Der kan man tale om win/win.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.