annonce

Sådan kan bedemanden hjælpe med planlægningen af en begravelse

En bedemand står til rådighed når en person afgår ved døden, og hjælper de efterladte med de praktiske gøremål i forbindelse med afdødes afsked.

Det kan være en stor mundfuld at få planlagt en afsked, og her træder bedemanden i karakter og holder det overordnede overblik, i en tid hvor de efterladte har svært ved at bibeholde overblik.

Hvilke praktiske opgaver er der egentlig tale om? Og hvordan kan bedemanden aflaste de efterladte i disse situationer? Det vil denne artikel dykke ned i, og uddybe, så man ved hvad man kan forvente, hvis en bedemand skal kontaktes.

Hvad skal der tages hensyn til inden en afskeden?

Første kontakt med bedemanden sker umiddelbart lige efter, at døden er indtruffet. Her laves den første aftale om at mødes, og det aftales også, hvorvidt bedemanden skal lægge afdøde i kisten med det samme. Ved første møde præsenterer bedemanden forskellige opgaver indenfor:

- Kister/urner

- Blomster

- Salmer i kirken

- Dødsannonce i avisen

- Orientering om dødsfald ved skifteretten

- Transport af afdøde

Bedemanden kan hjælpe med samtlige af ovenstående opgaver, samt mange flere, og aflaster dermed familien ved hjælp og rådgivning i disse ærinder. Bedemand Trenskow er en populær bedemand, som kan stå for begravelse i Aalborg og omegn.

På dagen for afskeden

Det er frit for de efterladte at vælge, hvorvidt der skal afholdes en ceremoni for afdøde. En ceremoni kan både finde sted i kirken, som askespredning, fra kapellet og fra selvvalgte steder, såfremt det er forsvarligt. Uanset hvilken type afsked der skal holdes, vil bedemanden være til stede og sørge for, at alt forløber som aftalt.

Find en bedemand

Der er ofte praktiske opgaver, som de efterladte ikke har tænkt over, såsom håndtering af afdødes sociale medier, anmeldelse af dødsfald på borger.dk eller afmelding af diverse abonnementer, og her fungerer bedemanden lidt som en personlig huskeliste, og sørger for, at disse opgaver ikke bliver overset.

Bedemand Trenskow i Aalborg og omegn kan både hjælpe dig i Aalborg og omegn, og yder ikke mindst erfaren vejledning og personlig service.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.