annonce

Sådan kan du få mere luft i økonomien

Lever du på et stramt budget, eller kunne du bare godt tænke dig lidt mere luft i økonomien, så du kan få råd til nogle flere fornøjelser, rejser eller et større forbrug?

Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her i denne artikel kan du nemlig bliver klogere på, hvordan du helt lavpraktisk kan spare penge og dermed få mere luft i økonomien.

Kig dine faste udgifter efter i sømmene

Der findes rigtig mange forskellige måder at spare penge på. Nogle vælger at skære ned på deres forbrug, mens andre prøver at skære ned på deres madbudget. Med disse simple råd behøver du ikke at gøre nogen af delene, medmindre du for eksempel har en meget høj madpost. I så fald vil det være oplagt at kigge nærmere på, om du med fordel kan skære lidt ned på slik- eller sodavandsforbruget eller gå på tilbudsjagt i supermarkederne.

Ellers kan det være en rigtig god ide at kigge nærmere på dine faste udgifter, da der helt sikkert vil være nogle penge at spare her. Nedenfor kan du finde en oversigt over, hvor du typisk vil kunne spare penge ved at finde billigere alternativer:

•Mobilabonnement

•Forsikringer

•TV-pakken

•Strøm

•Øvrige abonnementer

Der findes utrolig mange mobilabonnementer på markedet, og det er derfor ikke usandsynligt, at du betaler mere for dit abonnement, end du egentlig behøver. Det samme gælder i forhold til forsikringer og TV-pakken, hvor der kan være rigtig mange penge at spare hver eneste måned. Har du nogle øvrige abonnementer, kan det være værd at overveje, om de er nødvendige for dig at betale til.

En stor pengesluger i dine faste udgifter er strømmen. Også her er dog god hjælp at hente. Du kan nemlig sagtens skifte strømselskab, så du fremover kan få en billig strøm helt uden at være nødt til at sætte dit forbrug ned. Det kræver blot, at du undersøger, hvilke selskaber der leverer strøm til din adresse, og hvordan deres priser differentierer sig.

Andre gode sparetips

De faste udgifter er dog langt fra det eneste sted, hvor du kan spare penge. Du kan for eksempel tage cyklen frem for bilen, når du skal ud og handle eller hente de små i institution, og ryger du, er det oplagt at forsøge at stoppe eller som minimum skære ned på forbruget. Det vil også være godt for din sundhed, og ved et rygestop vil du potentielt set kunne spare flere tusinde kroner hver eneste måned.

Du kan også spare penge ved at spise mindre ude eller bestille take away og i stedet lave al din mad selv. Det vil formentlig også være sundere for dig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.