annonce

Sådan kan du være med til at redde liv

Køb en hjertestarter og bidrag til en positiv udvikling.

Flere hjertestartere redder liv! Så enkelt, kan det siges. Hvert år bliver tusindvis af danskere ramt af hjertestop uden for hospitalerne. Heldigvis bliver vi i Danmark bedre og bedre til at genoplive, når en medborger bliver ramt af hjertestop. En af årsagerne til den positive udvikling er, at antallet af hjertestartere i Danmark er stigende.

En fælles indsats for overlevelse

Men med i ligningen til en vellykket genoplivning, hører også, at der er en eller flere personer tilstede, der kan yde førstehjælp. Generelt set er der tale om en proces, hvor flere mennesker bliver involveret, og hvor mange ting skal gå op i en højere enhed. Første trin er at ringe til alarmcentralen samt at yde førstehjælp. Mens ambulancen er på vej, bliver personen, der yder førstehjælp, hjulpet af alarmcentralen, ligesom andre henter en hjertestarter og påbegynder anvendelsen af den. Når ambulancen ankommer, overtager redderne førstehjælpen, og patienten køres til hospitalet, hvor behandlingen efter genoplivningen ydes.

En kamp mod uret

Tilgængelige, brugervenlige og driftssikre hjertestartere samt handlekraftige danskere med et førstehjælpskursus i bagagen er alfa og omega for at sikre patientens overlevelse. For et hjertestop er en kamp mod uret. Efter blot ét minut er chancen for overlevelse faldet med ti procent, og chancen for overlevelse falder jo længere tid der går. De mange tilfælde af succeshistorier viser dog, at vi alle sammen har i os at kunne træde til og redde liv – også selvom det kan virke skræmmende. Konsekvensen ved at forholde sig passivt er fatal.

Hvad kan du gøre?

Det er vanskeligt at forberede sig mentalt på at være vidne til et hjertestop. I selve situationen handler det om at erkende, hvad der foregår, tage ansvar og have de ovennævnte trin i baghovedet. Én ting, du dog kan gøre på forhånd, er at tage et førstehjælpskursus og investere i en hjertestarter. Hos eksempelvis Cardiocare Scandinavia, som er en autoriseret forhandler af hjertestartere, kan du købe højkvalitetshjertestartere, som er intuitive og altid klar til brug, hvilket er helt essentielt i en presset situation. Derudover tilbyder de en bred vifte af førstehjælpskurser – både til erhvervskunder, foreninger og private.

Så anskaf en hjertestarter i dag og bidrag til den positive udvikling – for ét dødsfald som følge af hjertestop, er altid et for meget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.