annonce

Sådan kan video-markedsføring hjælpe jer igennem krisetider

Pandemien har endnu ikke sluppet sit tag i erhvervslivet, og siden invasionen af Ukraine er priserne steget og materialer blevet sværere at få fat i. Det har haft voldsomme konsekvenser for danske virksomheders økonomi: Dansk Industri rapporterede i maj, at antallet af konkurser i årets første måneder var højere end i samme periode i både 2020 og 2021 – og at det vil fortsætte i hvert fald året ud.

Video-markedsføring <i>-</i>

Video-markedsføring -

Det betyder dog ikke, at I lige så godt kan kaste håndklædet i ringen. Der er meget, I kan gøre for at komme helskindet igennem svære tider – især med markedsføring. Måske lyder det ikke videre smart at kaste penge efter en videoproduktion. Men udbuddet er større end nogensinde før, og det kræver en særlig indsats at skille sig ud og fange forbrugernes opmærksomhed. Med en god videoproduktion får I jeres budskab effektivt og hurtigt ud, så kunderne husker jer frem for jeres konkurrenter.

Mød målgruppen, hvor de er

Tager du en tur ned ad dit Facebook- eller Instagram-feed, går der ikke længe, før du bliver præsenteret for en reklame eller et foreslået opslag skræddersyet til din browserhistorik. Hver dag bliver sociale medier bedre til at præsentere forbrugerne for varer og tjenester, der er relevante for dem – og som virksomhed skal I sørge for, at det, de får vist, gør dem nysgerrige på jer.

Til det fungerer få virkemidler så godt som en skarpt skåret video. I virkeligheden skal der ikke mere end et par sekunder til at vise, hvad I sælger, skabe en god stemning og give seeren tiltro til, at I kan jeres kram. Mange stoler mere på sælgere, hvis de er kendte i lokalområdet og åbne om, hvordan deres produktion foregår. Så hvis I f.eks. er en nordjysk virksomhed, vil en god slagplan være i starten at fokusere jeres markedsføring på lokale kanaler – hvad end, det er tv, annoncer på sociale medier, nyhedssider, el.lign. Tag et filmhold med på arbejde og vis jeres dedikerede medarbejdere i fuld sving og kvaliteten af jeres produkter. På få sekunder kan det få seeren til at føle, at de kender jer og ved, hvad I står for. For at gå all-in, kan I holde jeres arbejdskraft lokal med en film- og videoproduktion i Nordjylland og vinde lidt ekstra symbolværdi. Når I først får spredt budskabet lokalt, kan samme materiale også genbruges, hvis I beslutter at udvide til resten af landet.

Etabler et stærkt, genkendeligt brand

Hvis der er noget, kunder flokkes til, så er det virksomheder med et stærkt, autentisk brand, der taler til deres værdier – og for at etablere sådan et er det vigtigt, at I ved præcis, hvem I er som virksomhed. I skal altså skabe jer en identitet og lade den gennemsyre alt, hvad I gør. Det er lige fra sproget og billedsiden af jeres sociale medier og nyhedsbrev til jeres hjemmeside, kundeservice og sågar indpakningen af jeres varer.

For at skabe et stærkt brand skal I være knivskarpe på, hvad jeres værdier er – og hvordan I bedst formidler dem visuelt, sprogligt og i praksis. Sørg for at have masser af billeder og videoproduktioner til at understøtte jeres budskab og give kunderne en fornemmelse af, at I mener det alvorligt. Når kunderne får sat ansigt på jer og hører, at I oprigtigt selv tror på jeres produkt, er de nemlig også meget mere tilbøjelige til selv at se værdien i det.

Når budgettet er stramt, ser mange branding som noget, der kan skæres ned på. Men det er netop med stærkt reklamemateriale, at I kan skille jer ud og få kunderne til at huske jer. Derfor er det utroligt vigtigt som min. at investere i enkelte kvalitetsvideoer, som fanger jeres identitet og kan bruges på samtlige platforme. Og det behøver ikke koste alverden: Rahbek Media tager f.eks. en ganske rimelig pris for film- og videoproduktion i Jylland af højeste kvalitet. Hvis I vil fremtidssikre jeres virksomhed, er pengene helt sikkert godt givet ud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;