annonce

Sådan kickstarter du dine karrieremuligheder

Årelange studier og endeløse semestre, efterfulgt af kampen for at lande det første job - det kan virke uoverskueligt at kaste sig ud i en lang uddannelse, især når man ikke er sikker på jobmulighederne bagefter.

Men vidste du, at du faktisk ikke behøver at have en lang eller mellemlang uddannelse i bagagen for at få en spændende, vellønnet og udfordrende karriere?

Med en erhvervsakademiuddannelse kan du nemlig kickstarte din karriere og komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Du har mulighed for at tage en række attraktive uddannelser, som klæder dig godt på til at løse de opgaver, som arbejdsgiverne har brug for. På erhvervsakademi kan du for eksempel læse til finansøkonom, multimediedesigner, markedsføringsøkonom , produktionsteknolog eller financial controller på blot 2 år.

Få et forspring i jobkøen

En erhvervsakademiuddannelse er bygget op omkring fire intense semestre, hvor der sjældent er to dage, der ligner hinanden. Trods den relativt korte studietid lærer du nemlig alt dét, du skal bruge for at få et forspring i jobkøen. Karrieremulighederne er generelt gode for dimittender fra erhvervsakademierne, da efterspørgslen på netop disse uddannelser er høj hos arbejdsgiverne.

Med en kort videregående uddannelse kan du desuden få et forspring i forhold til dine jævnaldrende, hvis du kommer direkte fra gymnasiet. Mange unge vælger nemlig de mellemlange eller helt lange uddannelser, og kommer derfor først ud på arbejdsmarkedet efter 4-6 år. Med en erhvervsakademiuddannelse kan du imidlertid varetage mange af de samme typer af jobs, og du kan derfor meget hurtigere komme i gang med at opbygge din karriere.

Du kan altid læse videre

Blot fordi en erhvervsakademiuddannelse er en kort uddannelse, så er der jo ingen, der siger, at du ikke kan læse videre - både lige efter studieafslutning eller senere i livet. Når du kommer ud fra erhvervsakademiet, står du nemlig på et solidt fundament til efteruddannelse. Du kan tage en overbygning, supplere med en diplomuddannelse og måske endda ende med en masteruddannelse, hvis du har lyst. Du kan også bare tage direkte ud på arbejdsmarkedet og eventuelt efteruddanne dig samtidig med, at du passer et job ved siden af studierne.

Der er i det hele taget mange rigtig gode grunde til at bygge videre på din erhvervsakademiuddannelse, uanset hvornår du vælger at gøre det. Du stiger i lønniveau, når du har flere kompetencer, og du bliver endnu mere attraktiv for arbejdsgiverne. Det øger dine muligheder for at vælge og vrage mellem jobs, og du bliver en særdeles værdifuld medarbejder, som både får privilegier og ansvar.

En erhvervsakademiuddannelse er med andre ord en solid investering i din fremtid, som giver dig mange muligheder i livet. Du kan læse mange steder i landet, blandt andet i Kolding, Esbjerg, Herning, Holstebro, Aarhus, Odense og København.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.